Agenten: ”Det är Europa som gäller”

Efter endast en säsong i AHL så bröts hans kontrakt. Själv ställde han i siktet på en fotsättning i Nordamerika men enligt agenten är det Europa som gäller.

Han slog igenom på allvar efter två säsonger i Djurgårdströjan. Vägen dit hade den Litauiske målvakten tagit via spel i Moras juniorlag och sedermera även i HockeyAllsvenskan. Under SHL-säsongen 15/16 hade han imponerat så pass mycket att han lockat till sig NHL-intresse. Efter ett år i Nordamerika har Mantas Armalis karriär nu tagit en ny vändning. Själv ser han en fortsättning på äventyret på andra sidan Atlanten.

– Jag har inte gett upp hoppet om spel i Nordamerika än, sade Armalis till Hockeybladet i förra veckan.

Dumpades – jagar klubb

Det var i slutet av juni i år som San Jose Sharks och AHL-laget San Jose Barracuda meddelade att Armalis inte skulle få fortsatt förtroende. Hans kontrakts bröts alltså efter endast en säsong i Nordamerika. Sedan dess har jakten på ny klubb pågått, nästintill desperat enligt hans agent Thomas Sjögren.

– Vi jagar. Jagar vitt och brett, inte mer än så utan vi jagar klubb, säger Sjögren till Hockeybladet.

”Det är Europa som gäller”

Samtidigt som Armalis själv alltså vill fortsätta i USA eller Kanada så ser agent Thomas Sjögren att hans karriär kan ta en annan väg. Efter att ha varit en del av Stockholm Hockey Week och All Stars Stockholm under förra veckan är det i just Europa han kan stanna menar Sjögren.

– Det är Europa som gäller. I dagsläget de stora ligorna i Europa med Sverige, Finland, KHL och Schweiz, säger Thomas Sjögren.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN