Förre guldhjälten: ”Väldigt roligt med hockey just nu”

HV71 har malt ner Färjestad i kvartsfinalsseriens första två möten, i synnerhet via stark defensiv hockey. En av de tyngsta pjäserna i lagets försvar är jätten Christoffer Persson, som har funnit en härlig harmoni i jönköpingsklubben.

Den snart 32-årige göteborgaren Christoffer Persson blev svensk mästare med Frölunda förra året. Inför den här säsongen värvades han till HV71 och har varit en riktig bjässe i försvaret för sitt nya lag. Hans plus/minus-statistik håller toppklass i SHL och han är en av tabelltvåans största nyckelspelare.
– Jag har fått mycket mer förtroende här. Det hänger nog mycket på det. Det gäller att ta chansen när man får den och det tycker jag att jag har gjort. Det ger mig bra självförtroende och jag tycker det är väldigt roligt med hockey just nu, säger han till Hockeybladet.

”Inget skönspel”

HV71 tog igår sin andra raka seger i kvartsfinalserien mot Färjestad efter en solid insats – inte minst i just defensiven. Persson och hans försvarskollegor höll Färjestad ute i sarghörnen och lyckades effektivt avväpna värmlänningarnas offensiv.
– Vi visste att det skulle bli en tuff bortamatch. Vi kom hit för att sno en match från dem och inte för att spela något skönspel. Det löser vi bra och släpper till färre lägen än vad vi gjorde i första matchen på hemmaplan, samtidigt som vi skapar en hel del framåt. Förutom alla utvisningar så var det en jäkla bra insats av oss.

Just matcherna mellan HV71 och Färjestad brukar historiskt sett vara bland de hetaste i SHL, med tanke på den stora rivaliteten mellan klubbarna. Det fysiska spelet är dock något som lyst med sin frånvaro under de inledande två matcherna.
– Nja, det är inget av lagen som har de där riktigt ruffiga spelarna. Det är två lag som gillar att spela hockey, men visst att de försöker ta sig in på vår målvakt ibland, säger Persson.

Du gillar inte när folk ”sprutar snö” på målvakten, har jag hört?
– Haha nej, precis. Äsch, jag gillar det fysiska spelet. Det går ju dock inte att spela värst fysiskt om ingen annan gör det, men jag tycker vi stänger ner dem bra ändå i egen zon. Det lär dock bli lite mer fysiskt här nu när de måste hitta på något för att vända detta, så vi måste vara beredda att stå upp och smälla på.

Du saknar Tollefsen på isen i FBK?
– Hehe ja, exakt.

”Tvinga dem att jobba hårt”

Kvartsfinalsseriens tredje match spelas på onsdag i Kinnarps Arena. Vinner HV den matchen kopplar de ett stenhårt grepp om Färjestad och tvingar värmlänningarna att skriva historia om de ska ta sig vidare. Aldrig någonsin har ett SHL-lag väntar ett 0–3-underläge i en matchserie.
– Det blir en otroligt viktig match hemma i Jönköping på onsdag som vi måste vinna för att inte ge dem chansen att kvittera här på fredag. Vi vet ju att de går på kort med folk så det gäller att tvinga dem att jobba hårt och ta långa byten.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN