Sista tiden i FBK knäckte Jönsson

Jörgen Jönsson blev inför den här säsongen klar som ny assisterande tränare för Växjö Lakers. 2013 hoppade han av uppdraget som sportchef i Färjestad BK efter en tuff period.
Det var en jobbig tid, men det är historia nu och det är kul att jobba med hockey igen, säger Jörgen Jönsson till Hockeybladet.nu.

Jörgen Jönsson är en av svensk hockeys allra största genom tiderna. Med två OS-guld, två VM-guld, tre VM-silver, fyra VM-brons och fem SM-guld har han en diger meritlista få kan mäta sig med.

För Färjestad var han klubbens härförare i hela 13 säsonger och en stor bidragande faktor till klubbens dominans under många år i dåvarande Elitserien. Totalt lyckades den välmeriterade spelaren skrapa ihop makalösa 535 poäng på 711 matcher, då även medräknat från hans tid i Rögle BK.

Det blev inte som Jönsson tänkt sig

Efter spelarkarriären var över hoppade han omgående på jobbet som assisterande General Manager i Karlstadsklubben. Sedan varvade han det med att stå i båset som assisterande tränare ett par säsonger. År 2012 fick han titeln som General Manager i Färjestad efter att ha ersatt Thomas Rundqvist. Tongångarna i Karlstad var positiva när man till slut fått sin gamla SM-hjälte på den viktigaste posten i hela organisationen. Men succén uteblev och redan 2013 lämnade han uppdraget efter att han tappat energin för jobbet.

– Det var en jobbig tid, och på något sätt var det en tuff uppgift som jag inte klarade av att lösa. Men nu är det roligare att jobba med hockey igen här i Växjö. säger Jörgen Jönsson till Hockeybladet.nu.

”Aldrig sett tränaryrket som ett drömjobb”

Inför den här säsongen gjorde Jörgen Jönsson sitt återtåg till svensk hockeys finrum när han anställdes som assisterande tränare i Växjö Lakers. Där jobbar han tillsammans med guldtränare Sam Hallam och Fredrik Hellgren. Nu trivs han med hockeylivet igen efter den tunga tiden i FBK och med de nya uppgifterna i ledarstaben.

– Jag är på is varje dag och får vara med i omklädningsrummet varje dag. Det kanske man ska vara som sportchef också men man hinner inte de. Som tränare har du ditt lag, men som sportchef har du en hel organisation att ta hand om.

Som spelare var Jörgen en tjurig spelare med en extrem vinnarskalle. Det sägs från Färjestadskretsar att klubben aldrig delade ut böter ifall man slog av en klubba av ren frustration. Men direkt efter att Jörgen lagt skridskorna på hyllan stiftade klubben den oskrivna regeln. Det ska ha berott på att FBK-legendaren ofta kunde slå sönder ett par klubbor när det inte gick som han ville under träningarna.

Sista tiden knäckte honom

Men trots sin stora vinnarskalle och tjuriga mentalitet som gjort honom till den framgångsrika spelaren han blev, ser han inte sitt nya jobb som någon revansch efter misslyckandet i Färjestad. Jörgen medger att han var knäckt i slutet av tiden i Färjestad som sportchef och att han nu återvänt eftersom han älskar hockey.

– Jag var väldigt knäckt och nere då, så det var ingen känsla alls av revansch. Det har mer smugit sig på att det är ett kul jobb och jag njuter av tränarjobbet. Det gjorde jag inte som sportchef.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN