Rögles David Åslin om framtiden: ”Jag har fullt fokus på Rögle”

Rögles säsong har inte varit vad dom från början hade hoppats på. Laget ligger efter 49 spelade omgångar näst sist i tabellen endast en poäng före Leksand som nästintill har haft en identisk säsong. Även om Rögle inte ännu är i negativt kvalspel så är det mycket som pekar åt det hållet. Hockeybladet fick sig en pratstund med David Åslin om säsongen som varit och om framtiden.

Ser man tillbaka på säsongen så var säsongsinledningen för Rögle inte vad man hade hoppats på. Laget radade upp förluster men även en del segrar och då mot topplag som Skellefteå och Linköping. Hockeybladet fick en pratstund med David Åslin om säsongen som varit och om framtiden.

– Vi började säsongen lite halvtungt precis som du säger. Vi drabbades av en del skador, sjukdomar och någon avstängning. Det gjorde att det blev tufft för oss att komma tillbaka och hitta det spel vi ville spela, säger han och fortsätter:

– Men samtidigt spelade vi bra många matcher. Men de matcherna vi spelade bra, där fick vi inte med oss några poäng och spelar man bra utan att få någon utdelning så blir det extra tungt. Likadant som det är skönt att få trepoängare om man spelar mindre bra i en match där man inte är nöjd. Dessa saker klaffade inte riktigt, samtidigt som vi fick skador på nyckelspelare.

Även om Rögle rent teoretiskt har en möjlighet att undvika negativt kval så är det mycket som lutar åt att laget hamnar där. Om Rögle skulle hamna i kvalspel så är man redo för uppgiften och David Åslin väljer att se det från en positiv synvinkel där han får en möjlighet att förlänga tiden med det han älskar mest, nämligen att spela ishockey.

– Jag har spelat kvalspel förr med Leksand och ett SHL-lag som hamnar i en kvalserie har i regel kanske ett sämre självförtroende, då man förlorat en hel del matcher. Samtidigt får man möta lag som i sin tur vunnit väldigt mycket. Det gäller att gå in i kvalserien med huvudet högt och tro på vad man verkligen vill. Man får försöka se det positivt, att man får spela hockey längre, även om man såklart hellre hade hamnat i ett slutspel, men man får gilla läget.

”Jag väljer att lägga fokus på Rögle”

Trots att det har knackat en del under säsongen där laget inte fått utdelning de matcher de spelat bra och en säsong med skador, avstängningar och sjukdomar samt ett sent tränarbyte så har David fullt fokus på Rögle.

– Jag har all fokus på Rögle och det jag ska hjälpa laget med. Vi ska göra det tillsammans för Rögle, fans och förening och det är där mitt fokus ligger. Jag har inte snackat något med min agent om kommande säsong och kommer inte göra det förens vi rett ut allt det här. Jag stänger ingen dörr för Rögle, jag gillar staden, fansen och föreningen.

Tränarbyte mitt under säsongen

I slutet av januari meddelade Rögle att Magnus Bogren och Mikael Gath fick lämna föreningen. Istället plockade Rögle in SVT-experten Patrik Ross och Roger Hansson.
– Det är alltid ett misslyckande när man behöver byta tränare mitt i säsongen sade, Anders Carlsson till Rögles hemsida då.

– Jag gillar både Magnus och Mikael väldigt mycket, de är duktiga tränare. Men samtidigt, vi hade förlorat väldigt mycket men det är aldrig två personers fel men något måste ske och det kan vara bra att få in nya röster i omklädningsrummet, säger han och fortsätter:

– Efter tränarbytet fick vi in ny energi i truppen och det har hjälpt oss att komma ikapp i tabellen. Patrik vill att vi ska våga mycket, spela ut och eftersom vi har många kreativa spelare så passar det spelet oss väldigt väl, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN