Pehrsson om framtiden i Almtuna: ”Det gäller att aldrig tumma på verksamheten”

Grundserien börjar gå mot sitt slut. Hockeybladet har fått sig en pratstund med Tobias Pehrsson där han berättar om Almtunas säsong, hur framtiden ser ut, eventuella nyförvärv och mycket mer.
– Om vi når topp åtta, då kommer vi kunna bli riktigt farliga och verkligen att räkna med, säger han.

HockeyAllsvenskan går nu in i sitt slutskede och den tredje mars spelas den sista matchen i grundserien. Den 15 februari stänger transferfönstret, och många lags sportchefer är i nuläget ute efter nyförvärv. En förening som däremot sitter lugnt och med tilltro för laget är Almtuna. Uppsala-klubben parkerar just nu på en sjunde plats i tabellen, och för Hockeybladet förklarar sportchefen Tobias Pehrsson varför man inte är på desperat jakt efter spelare.
– Vi är i dagsläget inte ute efter förstärkningar, utan vi går med det vi har. Skulle vi få en långtidsskada eller sjukdom så får vi ersätta den spelaren. Men är vi friska så går vi med det vi har.

I samma diskussion berättar Pehrsson att han ser till att bredden på laget är bra. Detta görs i form av namngivna dispenser.
– Sedan ser jag över namngivna dispenser för överåriga att dubbelregistrera rätt spelare så vi håller den typen av bredd på laget.

Många förväntningar på oss”

Almtuna gick in i den här säsongen som ett topptippat lag. Laget har inte riktigt nått upp till toppen utan kämpar just nu för att ta sig till slutspelsserien. Pehrsson förklarar en av anledningarna till varför allt inte har gått som på räls.
– Inför säsongen hade vi många förväntningar på oss, förväntningar som skapats utifrån, vilket var en ny situation för oss som klubb. Något vi växt in i och lärt oss att förhålla oss till.

Sportchefen trycker sedan på att man alltid ska tro på laget. Resultaten ska inte styra hela tiden, utan med tålamod går det att ta sig långt.
– Det gäller att aldrig tumma på verksamheten, att vara konsekvent i hur man arbetar med laget och inte låta ett resultat styra det – utan med tålamod tro på verksamheten att den utvecklar spelare. Idag ser jag att vi utvecklat spelare att bli lite bättre. Det tycker jag är viktigt, säger Pehrsson och fortsätter.

– Vi startade säsongen helt okej, hade en dipp i mitten, men lyft oss än mer mot slutet. Vår ambition är att bli bättre med tiden, det har vi lyckats med än så länge. det känns optimistiskt och positivt tycker jag.

Lärdom har gjort Almtuna starkare

Almtuna inledde säsongen bra, men i slutet av november och genom hela december hade man det tufft. Förlust på förlust radades upp, men nu är laget på uppgång igen. Utvecklingen på isen har gått framåt, och utvecklingen ska fortsätta framöver.
– Almtunas säsong har vart lite det jag var inne på – startade helt okej, med en dipp i mitten och starkare mot slutet. Vi blir tydligare i det vi skall göra och mer beslutsamma i det vi gör, så det känns bra. Samtidigt vill vi vara ett reflekterande team där vi lär oss med tiden. Jag tycker spelare och ledare är på god väg – där man hela tiden är under utveckling att förändra sig med syfte att uppnå en förbättring. Och bättre vill vi bli, förklarar Pehrsson om jobbet som läggs ner.

Kommer ni klara topp åtta?
– Topp åtta är vår målsättning och något som alla arbetar emot, allt från marknad till ledare och spelare.

”Stor ödmjukhet och respekt för andra lag”

Det är tuff konkurrens om platserna till slutspelsserien i HockeyAllsvenskan. Fem lag ligger inom ett intervall på fyra poäng och alla hoppas nå dit. Om Almtuna tar sig till slutspelsserien tror sportchef Pehrsson att laget kan nå riktigt långt.
– Om vi når topp åtta, då kommer vi kunna bli riktigt farliga och verkligen att räkna med. Vi som klubb, lag, spelare med ledare har tagit sig igenom olika tuffa situationer.

Pehrsson fortsätter med att berätta om det jobb som föreningen lagt ner den här säsongen. Allt slit kommer i slutändan betala av sig.
– Jag tror på karma, det vill säga att du får med dig den tid, det arbete, att vara konsekvent, jobba hårt med allt i det vi gör och behålla stor ödmjukhet och respekt för andra lag – det kommer leda till att man får tillbaka det så att säga. Med det sagt, tar vi oss hela vägen till topp åtta så kommer vi att ha allt att vinna och inget att förlora. Då blir vi väldigt farliga och det kan bära långt.

Pehrsson avslutar med att säga att fokus måste bibehållas hela vägen in. Man får inte släppa taget, utan jobbet ska läggas ner varje dag till säsongen har nått sin ände.

– Det gäller att vara ”här och nu” i det vi gör idag och imorgon. Vart det sedan leder till visar sig.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN