Tremålsskytten om succén: ”Jag får en större roll här”

Mora plockade en blytung seger borta mot Rögle under tisdagskvällen. Högst bidragande i den var John Persson, som med sitt hattrick fullbordade segern.
– Det är lite dag till dag det där, ibland går den in, ibland inte, säger han till Hockeybladet.

Mora har såhär långt överraskat i SHL och ligger på en stabil elfte plats i tabellen. Idag ställdes man mot Rögle i ett ack så viktigt bottenmöte. Mora gick segrande ur matchen och man gjorde det med hela fem måls marginal. Matchhjälte? Jo, det blev John Persson. Med sina tre mål var han högst bidragande i segern.

– Det kändes bra idag, jag fick några riktigt fina passningar från Kase (David) och sköt och pucken gick in. Det är lite dag till dag det där, ibland går den in, ibland inte, säger en ödmjuk, John Persson, till Hockeybladet efter matchen.

1-2 efter den första perioden och det såg ut att bli en jämn match, men Mora ville annat och efter den andra perioden hade man klivit upp till en tremålsledning och väl där var matchen avgjord.

– Luften gick ur dem lite när vi gjorde målet i boxplay, sen hur många mål det blev därefter spelade egentligen inte så stor roll. Ute på isen kändes det som att matchen redan var över, säger han.

”Vi går ju ganska rakt på mål”

Moras andrafemma med Gormley, Seigo, Kase, Bailey och Persson stod för hela tre mål i matchen och var kvällens utropstecken.

Vad är det som gör att ni funkar så bra tillsammans?
– Vi går ju ganska rakt på mål, jag och Bailey är väldigt lika som spelare och vinner våra dueller. Sen Kase (David) är lite gubben i lådan och hittar på det han gör. Jag tycker vi gör en bra insats idag, säger han.

I och med segern kopplar Mora allt större grepp om 11:e platsen och nu kan man börja se uppåt i tabellen.

– Det är klart att det är skönt, vi har ju en tuff vecka framför oss nu. Vi har jobbat hårt under breaket och det känns bra att börja med en vinst som vi kan bygga ifrån, säger han.

Klubbytet har satt spår i poängproduktionen

Inför säsongen bytte John Persson Färjestad mot Mora och såhär långt har han gjort succé. Med elva poäng på sjutton matcher är han lagets bästa poängplockare tillsammans med kedjekamraten David Kase. Såhär förklarar han förvandlingen i poängkolumnen.

– Jag får en större roll här. I Färjestad var jag väl lite längre bak i ledet, nu får jag  spela powerplay och i viktiga situationer. Det är väl därför det lossnat kanske, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN