SAM HALLAM: ”Fått jättebra förutsättningar”

Växjö går i väntans tider på vilket motstånd de ska få möta i finalserien. Skellefteå eller Djurgården, ett motstånd som enligt Växjös tränare inte spelar någon större roll.
-Det är SM-final och kvalitetssäkrat. Det spelar ingen roll vilka vi möter det kommer bli lika roligt oavsett säger Växjös tränare Sam Hallam till Hockeybladet.nu

Växjö spelar SM final, det blev klart efter en 4-0 seger i matchserien mot Malmö Redhawks. Sen dess har det blivit en ganska lång väntan på vilket motståndarlaget blir. Finalplatsen har hunnit sjunka in en aning hos Växjös tränare Sam Hallam.

-Det var en skön måndag och solen sken. Vi fick njuta lite av att vinna semifinalen och sen har det gått över till att ladda lite inför finalen. Där vi får jättebra förutsättningar med lite vila och bra träning.

Ni får ju faktiskt en ganska lång vila, hur håller ni igång kropparna?

Vi tränar ju inte lika hårt som Malmö till exempel, som var bättre tränade än oss. Men vi har en tanke på hur vi sköter vår verksamhet. Vi har valt att vara lediga lite och sen tränar vi på hårt. Så förhoppningsvis är vi någorlunda rätt ute i planeringen. Sen är det svårt att säga vad som är bäst, att spela sig hela vägen fram eller få den här ledigheten. Samtidigt är det inte första gången vi träningsplanerar. Om det sen slår rätt eller fel vet man såklart inte. Men det finns rätt lite som kan slå fel eller rätt utan det handlar om den mentala biten och att skaffa rätt fokus.

Motståndet mindre viktigt

Just u pågår semifinalspelet mellan Djurgården och Skellefteå, där de sistnämnda leder med 3-2 i matcher och kan bli finalklara under morgondagen. Vilka Växjö sen får möta i final spelar ingen större roll för Sam Hallam.

-Jag skulle vilja säga att båda lagen spelar en jättebra semifinalserie och dem som vinner har verkligen förtjänat sin finalplats. Det kommer bli jäkligt spännande och rolig finalserie oavsett. Det är SM-final och kvalitetssäkrat och jag tycker båda lagen har vassa sidor i sitt spel, med skickliga spelare. Det spelar ingen roll vilket lag det blir utan det kommer bli riktigt roligt.

Hur är statusen i laget?

-Det är klart vi mår bra av att få vila några dagar några stycken. Sen är det slutspelstider och du får inte speciellt mycket mer ur mig mer än att alla var med på träningen idag och hela gruppen var samlad.

Vad blir nyckeln i finalserien och någon spelare du vill lyfta fram?

-Det är svårt att säga att gå in på detaljer såklart i och med att motståndet inte är klart ännu. Men för vår del så är det att hålla oss till vårt spel som fungerat bra under hela säsongen. Sen specialteams är såklart en stor nyckel, där vi varit bra under både grundserien och i slutspelet. Vi måste våga spela vårt spel och lita på det fullt ut. När det kommer till spelare så är målvakterna alltid viktiga.

-Sen känner jag att vi har en jäkla bredd i truppen. Rent offensivt så känns det som att vi har rätt många killar som kan vara inne i ett stim på en och en halv till två veckor och producera mycket. Sen vilka det blir är svårt att säga. Sen har vi rejäla bra hårt spelande backar i Rahimi, Bohm, Welch. Det är svårt att plocka ut några speciella och det är det som är vår styrka att vi har så bred trupp.

Fick en bra start på säsongen

Växjö blev klara seriesegrare under säsongen och i slutspelet har laget fortsatt prestera på en väldigt hög och jämn nivå. Man vann med klara 4-1 mot Brynäs i kvartsfinalen. Och 4-0 mot Malmö i semifinalen. Sam Hallam kände redan tidigt att det fanns något speciellt i gruppen, vilket är en av anledningarna till Växjös framgång i år.

-Många faktorer spelar in men vi fick en bra start och jag kände ganska snabbt att gruppen verkligen kom samman fort och var beredda på att göra ett jäkla jobb tillsammans. Och när vi tidigt fick resultaten med oss så blev självkänslan såklart bra.

Står ni där med SM-guldet om några veckor?

-Det är vad vi har siktat på hela säsongen och vad vi har tävlat och tränat för så det hoppas jag verkligen att vi gör, avslutar Växjös tränare Sam Hallam till Hockeybladet.nu

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN