Pudas efter förlusten: ”Vi får ta en match i taget”

Under torsdagskvällen gästade Skellefteå Malmö Arena för att möta Malmö i en kamp om tre viktiga poäng i slutskedet av säsongen. Matchen slutade i förlust för gästerna. Efter slutsignalen tog sig Hockeybladet ett snack med Jonathan Pudas som dessutom kommer att göra debut i Tre Kronor.

Malmö tog kontrollen i matchen sent i den första perioden och därefter rullade det bara på för Skånelaget. Klubben lyckades att pricka in 4-1 målet i öppen kasse på Skellefteå i den tredje perioden, vilket också fastställde resultatet. Skellefteås Jonathan Pudas berättar om känslorna efter förlusten.

Matchen – en bra period

Skellefteå gjorde inte mycket bra över de första 40 minuterna av matchen. Det var inte mycket som klickade för gästerna. Pudas menar däremot att man i Skellefteå är sämre än Malmö under hela matchen.

− Jag tycker väl att Malmö är bättre över 60 minuter för man väl vara ärlig att säga, säger Pudas efter förlusten till Hockeybladet.

Trots att Skellefteå inte riktigt presterar på den nivå som behövs så tycker den nyblivne landslagsbacken att laget gör en bra sista period.

− Vi gör en bra sista, säger Pudas till Hockeybladet

Den nya dystra trenden

Skellefteå har nu fyra raka förluster och ser ut att vara på väg in i en dyster trend. Laget förlorade igår kväll mot Malmö med 4-1 och dessförinnan har man förlorat mot Oskarshamn, Rögle och Brynäs. För att bryta trenden menar Skellefteåbacken att de måste ta det steg för steg och att man inte får lägga allt för mycket vikt i den gångna matchen Det gäller att ladda om inför nästa. Han påpekar också att laget kommer lyckas ta sig ur trenden och att det inte är någon idé att haka upp sig på onödiga detaljer.

− Vi får ta en match i taget och försöka vara noga med de smådetaljerna. Så ska vi vända på det, berättar Pudas efter förlusten.