Pilut om utmärkelsen: ”Det är kul att bli uppmärksammad, helt klart”

Lawrence Pilut har hittat storformen i HV71 denna säsongen och många ser honom som förlorad för HV71 kommande säsong. Idag blev han dessutom utnämnd till månadens spelare. Jag ringde upp honom för att få höra vad som ligger bakom framgångarna och hur han ser på framtiden.

Lawrence Pilut blev idag den första backen för säsongen att ta emot priset som månadens spelare. Tingsrydsonen vuxit och blivit en av ligans absolut bästa backar. Han är i HV71 den klart ledande stjärnan och det är inte ofta han gör misstag trots att HV71 har fått klara sig med fem backar i vissa matcher.

-Det är kul att bli uppmärksammad, helt klart. Det är ju ett bevis på att man gör något bra. Jag försöker hela tiden pressa mig själv till det bättre match efter match och jobba med varenda detalj. Det är en av anledningarna till att det gått så bra för mig.

Ett år kvar på kontraktet

Men samtidigt så med framgångarna så kommer spekulationerna om Lawrence som har ett år kvar på kontraktet blir kvar i HV71 kommande säsong. Denna säsong har det hunnit bli 35 poäng på 43 spelade matcher vilket är flest av alla i HV71 för backen som har Tingsryd AIF som moderklubb. Frågan är om han blir kvar i HV71 nästa år.

-Jag har kontrakt med HV71 nästa år och ja tänker inte på det nu. Jag spelar i HV71 och trivs här. Allt mitt fokus ligger på HV. Vad som sen sker i framtiden är satt åt sidan det får jag ta ställning till där och då.

Utebliven OS-plats

Lawrence Pilut som varit en av SHL:s bästa spelare den senaste tiden kom sensationellt inte med i OS-truppen. Detta beslut ifrågasattes av experter runt om i Sverige. Men det är ingenting om backen la någon större energi på.

-Ska jag vara helt ärlig så är det ingenting jag brydde mi speciellt mycket om. Jag la heller inte någon energi på det. Jag såg det mer som en bonus om man skulle fått vara med. Nu blev det inte så denna gång men förhoppningsvis kommer det fler chanser.

Nicklas Rahm

En av anledningarna till Piluts framfart är backtränaren Nicklas Rahm. Rahm anslöt från Växjö Lakers säsongen 16/17 . Han är enligt flertalet spelare extremt noga i precis allt han gör och slarvar inte med några detaljer oavsett om det är i gymmet eller på isen.

-Just hans sett att se detaljer gör att vi utvecklas i vårt spel. Vi får samtidigt feedback hela tiden vilket är en trygghet att luta sig mot. En annan sak är att han efter alla matcher hjälper oss direkt även där genom att ge feedback.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN