WIKEGÅRD: ”Alla experter är fan bättre än vad jag är”

Hockeybladets läsare har utsett Niklas Wikegård till C Mores bästa hockeyexpert. Med nästan 400 röster fler än tvåan var segern solklar, men det är en ödmjuk vinnare som Hockeybladet får tag på.
– Alla experter är fan bättre än vad jag är, säger Wikegård till Hockeybladet.

Hela 34 procent av Hockeybladets läsare röstade på Niklas Wikegård som den bästa hockeyexperten på C More den här säsongen. I stället för att slå sig själv för bröstet är det en ödmjuk vinnare som hyllar laget framför jaget även i TV-sändningarna.

– Alla experter är fan bättre än vad jag är, jag är en produkt av att vi gör bra sändningar I bland sitter jag och bara tänker ”fan va bra sagt av Staffan Kronwall eller Johan Tornberg”. Vi har också väldigt bra folk som gräver fram statistik och annat till oss, säger Wikegård till Hockeybladet.

Han vinner med nära 400 röster före tvåan Sanny Lindström, som var den enda som var i närheten av att hota vinnaren.

Vem är bästa hockeyexperten i C More?

  • Niklas Wikegård, SHL (34%, 1 369 Votes)
  • Sanny Lindström, SHL (25%, 990 Votes)
  • Tobias Forsberg, Hockeyallsvenskan (11%, 426 Votes)
  • Staffan Kronwall, SHL (7%, 296 Votes)
  • Harald Lückner, Hockeyallsvenskan (7%, 262 Votes)
  • Johan Tornberg, SHL (6%, 238 Votes)
  • Mike Helber, Hockeyallsvenskan (5%, 188 Votes)
  • Petter Rönnqvist, SHL (4%, 164 Votes)
  • Pernilla Winberg, SDHL (1%, 36 Votes)

Total Voters: 3 969

Loading ... Loading ...

Har varit med länge

En av anledningarna som Wikegård själv tror att kan ligga till del att han utsetts till C Mores bästa hockeyexpert är det faktum att han är gammal i gemet.

Han kommer snabbt tillbaka till lagspelet och hyllar förutom medexperterna, de som gör research även programledare och kommentatorer.

– Lena Sundqvist är en fantastisk medarbetare som leder studioprogram och kommenterar matcher så bra, säger Wikegård och fortsätter:

– Vi är ett fantastriskt team från början till slut.

Tränardörren öppnas mer och mer

Wikegård har flera gånger sagt att han aldrig mer ska kliva ner i båset och leda ett lag på elitnivå igen. Nu har han fått suget tillbaka och för ett tag sedan ställde han dörren på glänt.

– Det är så häftigt att höra snacket i båset, att få vara en del av det, säger han.

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv har flaggat för att han gärna tar ett klubblag tillsammans med Niklas Wikegård när han slutar som förbundskapten, något som triggar den förre hockeytränaren.

– Ja där fick jag tillbaka för att jag varit på honom om att träna lag tillsammans. Han hade en annan plan då och han är en mycket bra ledare. Jag ska aldrig säga aldrig och dörren till att bli tränare igen är öppen i framtiden.

Viktigaste hockeyfrågan

Wikegård är en engagerad hockeypersonlighet och den viktigaste frågan just nu i svensk hockey är att få regelboken att bli rätt.

– Vi kan inte ha en regelbok med svenska tolkningar och massa duttningar. Svenska spelare hänger inte med internationellt som det är nu med de här bedömningarna. Det har gått förr långt med det här slashingbedömningarna, stör de inte spelaren ska det inte vara utvisning, anser Wikegård.

Till sist vill han tacka alla som röstat fram honom

– Det är alltid hedrande att vinna pris och jag har ju en vinnarskalle, det är som när man sitter på Kristallengalan –  då vill man ju vinna, skrattar han.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN