VIDEO: Självmål vi minns - kommer ni ihåg klassikern?
Foto: Bildbyrån
Här är några självmål vi minns, kommer du ihåg den japanska klassikern? Senast i tisdags gjorde Skellefteå självmål mot Djurgården och självmål är vanligare än man kan tro. 

Här är några självmål vi minns som Hockeybladet har rotat fram från hockeyns värld. Så klart har vi med den jublande japanen som gjorde ett klockrent självmål mot Danmark. Vi har såklart med Mats Tryggs självmål i HV-tröjan mot Växjö, ett rungande slagskott. Dessutom en liten länk till ett klassiskt självmål från 1967, det finns tyvärr inte på bild. Däremot kan man se målet framför sig.

Elva självmål

Hockeybladet har tagit fram elva självmål från svensk och internationell hockey. Vilken av målen tycker du är roligast? Vilket är märkligast? Undertecknad säger att Malmös självmål mot Västerås är märkligast, roligast är japanen. Underbarast är bonusklippet på Brynäs Tommy Sjödin som rasar efter ett självmål. Tyvärr har vi inte hittat själva målet.

Det gäller att ta i om man ska göra snygga självmål!

1967, 2007 och 2013, Brynäs har för vana att göra självmål.

Det märkligaste

Västeråspelarens klubba går av när han ska skjuta, vilket ställer målvakten i Malmö som sedan styr ut pucken på Jesper Mattsson.

Klassikern

Den stackars japanen jublar en kort sekund innan han inser att han avgjort matchen till Danmark.

Tommy Sjödin

Ni får gärna komma med tips till redaktionen på roliga hockeyklipp. Vilket klipp gillar du bäst av de klipp vi tagit fram?

Kommentarer

Kommentarer