Peter ”Foppa” Forsberg satsar på lyxklockor

Sedan hockeykarriären avslutades har Peter ”Foppa” Forsberg investerat i företag. Han har 25 officiella bolagsuppdrag innan den senaste investeringen. Tillsammans med sambon och entreprenören Nicole Nordin investerar Foppa nu i det svenska lyxklockföretaget Carl Edmond. Paret Forsberg/Nordin gör investeringen tillsammans med två kända affärsmän.

Det gäller att vara med i tiden, för Peter ”Foppa” Forsberg och sambon Nicole Nordin betyder det att investera i ett svenskt företag som säljer lyxklockor. Tillsammans med de kända affärsmännen Håkan Lundstedt, koncernchef på Synsam och Peter Törnquist, bland annat styrelseordförande i Synsam, går paret in som nya aktieägare. Den senare Peter Törnquist blir också styrelseordförande i Carl Edmond AB.

– Vi har stort förtroende för Håkan och Peter (Törnquist) med deras bakgrund och vad de åstadkommit tidigare och kände starkt att vi tillsammans med dom ville vara med på resan att ta ett svenskt varumärke ut i världen säger Peter Forsberg och Nicole Nordin i ett gemensamt uttalande.

Peter ”Foppa” Forsberg satsar på lyxklockor
Joel Kinnaman

I september förra året lanserades det svenska klockmärket Carl Edmond tillsammans med sin varumärkesambassadör Joel Kinnaman. Nu växlar varumärket upp och tar in nya namntunga delägare. Däribland hockeylegendaren Peter Forsberg. Carl Edmond har sedan lanseringen förra året etablerat sig på klockmarknaden både i Sverige och utomlands.

– Carl Edmond är inne på en spännande resa. Om det är något jag har lärt mig så är det att det enda sättet att lyckas är att omge sig med kompetenta personer. Med den här gruppen av senioritet och affärsvana kan Carl Edmond ta nästa steg säger grundaren Ali Nouri.

Peter ”Foppa” Forsberg satsar på lyxklockor

<

h6> Fakta Carl Edmond:

Den unika designen av Carl Edmond har skapats i samarbete med några av branschens mest respekterade namn – den schweiziska klockdesignern Eric Giroud och hans protegé Adrian Glessing. Med en intressant mix av pastellfärger, inspirerade av 60- och 70-talets svenska möbler, står Carl Edmond-klockan för ett möte mellan minimalism och unikt karaktäristiska asymmetriska egenskaper. Skinnet i armbandet kommer från svenska Tärnsjö Leather – en 140-årig institution som är bland de resterande fem procent av garverierna världen över som fortfarande vidhåller miljövänliga traditioner och processer.

Carl Edmond finns tillgänglig världen över: Stockholm, Paris, Bryssel, Luxemburg, Amsterdam, Milano, Tokyo, Sydney och Bukarest. Webshop: carledmond.com. I Sverige kommer klockorna att säljas på Åhléns, Klockmaster och Stjärnurmakarna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN