OMRÖSTNING: Magiska straffar vi minns – vilken är bäst?

Det är dags för lite fredagsmys, fem magiska straffar vi minns. Vilken av dessa hockeygodisstraffar är bäst? Du väljer, rösta längst ner i artikeln.

Hockeybladets redaktion har tagit fram fem magiska straffar vi minns, en av dem levererades av Mattias Tedenby så sent som igår. Nu undrar vi vilken av dessa straffar som egentligen är bäst. Det är något vi låter er läsare att bestämma. Rösta på din favorit nedanför klippet.

Mattias Tedenby – tennisstraffen

Igår visade den förre HV71-spelaren Mattias Tedenby sina tekniska färdigheter. För sitt Davos i NLA smashade han helt sonika in pucken i mål, bakom en märkbart förvånad motståndarmålvakt.

Linus Omark – lobben

En av de straffar det pratats mest om genom tiderna är Linus Omarks klassiska lobbstraff i sin sjunde landskamp. När den schweiziske målvakten simmade på isen lobbade Omark iskallt in pucken via ribban.

Fredrik Pettersson – kanonen

Den hårdaste straffen någonsin i Globen, så refererade Lasse Granqvist när Fredrik Pettersson tog i för kung och fosterland. Straffen lade grunden för en svensk finalplats i VM 2013.

Peter Forsberg – frimärksstraffen

Det är nog den mest omtalade straffen i hockeyhistorien. Straffen i OS i Lillehammer som sedermera även blev avbildad som frimärke. Originalstraffen, men är den bäst?

Linus Klasen – dubbeln

Att en hockeyspelare kan lyckas med en fräck straff en gång är häftigt. Hur häftigt är det inte då om man gör som Linus Klasen, gör den två gånger. Det går nästan att lägga filmerna på varandra, den enda skillnaden man skulle se är Klasens skägg och att det är andra färger på tröjorna.

Sorry, there are no polls available at the moment.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN