Thommy Foogde efter succén: ”Många jag känner har gått bort i cancer”

Movemberkampanjen är över för detta året och mängder av hockeylag har bidragit till insamlingen. Hockeybladet skrev tidigare i månaden om Filipstads IF och deras succé, som även fortsatt ända in i slutet.
– Det är mycket kärlek jag vill ge tillbaka, vi är som en familj inom hockeyn, säger Thommy Foogde till Hockeybladet.nu.

November, eller Movember som många numera kallar denna månad är över. Runt om har det kämpats enormt med att samla in pengar till forskning inom prostata och testikel-cancer, samt frågor om mäns hälsa. SHL har tillsammans med Movember foundation donerat hela 1 363 144 kronor till den viktiga forskningen.

Filipstads IF i Värmland ville inte vara sämre och har med Thommy Foogde, den stora spjutspetsen på egen hand dragit in 269 000 kronor.

– Jag hade egentligen inga förhoppningar alls inför i år. Förra året sa jag aldrig mer, det är tur att jag är gammal hockeyspelare med vilja.

”Det ligger i min natur”

Thommy Foogde arbetar till vardags som sjukskötersa, men är även aktiv inom föreningen Filipstads IF, som med sina 17 egna produkter spelar i division två. De senaste veckorna har han kombinerat sitt jobb med insamlingen och lagt ibland åtta timmar på Movember varje dag.

– Det ligger i min natur att alla människor ska må bra och ha det bra, jag jobbar som sjuksköterska, där ingår de i mitt jobb att ta hand om människor.

”Många har hjälpt till”

Bäst i landet är dock de regerande svenska mästarna Frölunda som via försäljning av matchtröjor och fotografier dragit in 375 982 kronor. Thommy har valt en annan strategi som bygger på att han tackar alla som har hjälpt till med att skänka ett bidrag, via Facebook.

– Det är ingen marknadsföring alls. Många har hjälpt till, även om inte alla bidrag har varit stora så räknas även de små lika mycket.

Detta är det fjärde året som Filipstad och Thommy är aktiva, projektet har under varje år växt med ytterligare några tusen kronor. Första året samlades 11 600 kronor, vilket var en helt fantastisk summa då. Förra året fick de in 66 000 kronor och på bara ett år har succcén blivit en snackis i hela Sverige, när man nu samlat in långt över 250 000 kronor.

– Jag taggar alla på Facebook, då sprids det ganska fort. Även knattelagen här i Filipstad har varit med och skänkt sin veckopeng, och de tycker att det är kul att få vara med.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN