Blinkar i takt för Tre Kronor

Deras hjälmar blinkar i takt på läktaren. Björn och Fidde har genom hela grundserien suttit bänkade i Royal Arena. Detta är vännernas fjärde Hockey-VM tillsammans. De har iakttagit ett Tre Kronor som krossat sina motståndare på löpande band.

Björn och Fiddes hjälmar blinkar växelvis och lyser upp den mörka läktaren i Royal Arena. Den som kikar upp mot läktarsektionen högst upp bakom ”bortalagets” bås kan enkelt se de lamporna som är fastmonterade på hjälmarna. Lamporna, som lyser rött, är inhandlade från en helt vanlig bilaffär.

– Vi har byggt hjälmarna själva. Så länge vi är här har vid dem. Det är räddningslampor på dem, säger Björn.

Fidde fyller i.

– Det var nog min idé. Lamporna kostade 99.90 kronor. De är rätt så omtyckta hjälmarna, de och damaskerna jag har på mig!

Fösöker få igång folk

De har känt varandra alldeles för länge om du frågar Fidde. Båda håller på Växjö Lakers och de älskar verkligen hockey. Den här VM-turneringen som spelas i Danmark är vännernas fjärde.

– Vi åker alltid ihop på Hockey-vm. Vi bygger alltid om hjälmarna efter varje turnering. Nästa år är det ingen som vet hur vi ser ut då, säger Björn.

De menar att det bästa med hockey är stämningen och allt som är runtomkring. Köpenhamn som VM-stad har verkligen inneburit ett enormt publikstöd för Tre Kronor då svenskarna vallfärdat hit. Men när det är lite folk på läktarna, som det kan bli vid sämre motstånd, brukar Björn och Fidde byta platser för att kunna elda på den publiken som dykt upp.

– Vi sitter alltid på samma plats i år. Men ibland så går vi ned och sätter oss där nere. Försöker få igång folk, säger Fidde

Lamporna som blinkar på deras hjälmar gör att man alltid ser vart i arenan de befinner sig. Björn och Fidde åker hem när grundspelet är slut. Vilket betyder att det är sista gången som lamporna kommer att blinka när Tre Kronor möter Ryssland senare i dag klockan 20.15. Förhoppningsvis fortsätter Tre Kronors fina form även i slutspelet, trots att lamporna inte längre blinkar när Sverige spelar matcher som handlar om att vinna eller försvinna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN