AIK: Supporterinitiativ på Twitter gav pensionär säsongskort
Foto: Joakim HallTwitter
När den trogne AIK-supportern inte längre hade råd att köpa säsongskort på Hovet för att se sitt kära hockeylag startades ett supporterinitiativ på Twitter. På 35 minuter hade initiativtagaren fått in hela summan och lite till.

77-årige Erik Olsson är en känd supporterprofil i AIK-led, under många år gick han på AIK-matcher tillsammans med sin tvillingbror Lennart. Brodern gick bort för tio år sedan och Erik har fortsatt att gå på både ishockey och fotboll sedan dess. Men inte den här hockeysäsongen, då hade Erik inte råd med säsongskortet längre. Något som uppsnappades av AIK-supportern Stefan Norrgård Mollar. Han skapade helt enkelt ett supporterinitiativ på Twitter och på endast 35 minuter hade han fått in summan och lite till.

Twitterkampanj

“Våran älskade AIK:are/pensionär Erik Olsson har stöttat AIK på plats i många, många år. Men inför denna säsong så har Erik inte haft råd att köpa säsongskort och besöken på Hovet har därmed uteblivit. Sjävklart ska vi se till att ändra på detta! Nu på Lördag den 19/10 lirar Gnaget hemma mot MoDo. Visst vill väl du se Erik på plats på Hovet för att stötta sitt favoritlag? 2375 kr ska samlas in (pris för klackkort inkl kvalspel enligt http://AIKHockey.se). Insamlingen sker t.o.m Onsdag 16/10 kl 21:00. ..all eventuell överskott kommer att gå till AIK-TIFO. Allting kommer att redovisas i tråden.”, skrev han på Twitter.

Premiär på lördag

Tack vare ett fint supporterinitiativ på Twitter kan nu Erik Olsson, 77 år ung göra säsongsdebut när AIK möter Modo på Hovet.

Lovar säsongskort

AIK Hockeys sponsor Järfälla Kök lovar att de kommer att se till att Erik Olsson kommer att få ett säsongskort så långe de är kvar som sponsorer.

“Grymt jobbat! Hann inte ens med här. Men ska på nåt sätt se till att Erik alltid har säsongskort så länge vi sponsrar hockeyn.”, skriver de på Twitter.

Kommentarer

Kommentarer