Djurgårdslegendaren vill se andras nummer i taket före sitt eget

Det spekuleras en del i Djurgårdskretsar om det är dags att pensionera ytterligare nummer i föreningen. Det finns en del namn att välja mellan hos mesta mästarna. Hockeybladet har träffat en av favoriterna till en plats i Hovets tak.
– Jag har inte ens tänkt tanken, säger Nichlas Falk till Hockeybladet.

Djurgården har sju pensionerade nummer till åtta spelares ära och något som diskuteras är vem det är dags för nästa gång, Senast att få en ceremoni för sina tjänster i Djurgårdens tröja var Charles ”Challe” Berglund, I januari 2012 fick han sin nummer två upphissad i taket.

Bland de namn som diskuteras bland Djurgårdens fans är Nichlas Falk som spelade 16 säsonger och 878 tävlingsmatcher i Djurgårdströjan innan han 2011 lade skridskorna på hyllan. Sedan dess har Falk hunnit med att träna Djurgårdens J20, han hoppade in i A-lagets bås säsongen 2011-2012. Under tre säsonger var han general manager och huvudtränare i moderklubben Huddinge IK. Inför den här säsongen värvades Falk till Södertälje SK som andretränare bakom Mats Waltin. Men att det är han som blir näste att hyllas av Djurgården är inget han går och tänker på.

– Oj, jag har inte ens tänkt tanken. Det finns spelare som måste komma före mig i ordningen, säger Nichlas Falk till Hockeybladet.

Vill se andras tröjor i taket

Vilka tror du skulle komma före dig?
– Ja du, det finns en del namn. Jimmie Ölvestad, Otto (Kristofer Ottosson), Håkan Eriksson, Ronnie Pettersson, Linkan (Fredrik Bremberg) även om han inte spelat lika länge. Ja det finns en hel del namn.

Kalle Lilja och din chef i Södertälje, Mats Waltin?
– Ja, de också så klart.

Om det skulle bli aktuellt, hur skulle du ställa sig inför det?
– Jag skulle bli hedrad, mycket hedrad.

Det finns supportrar inom Djurgården som planerar att motionera till kommande årsmöte att Djurgården ska pensionera nummer 16 till Nichlas Falks ära. När han får reda på det blir han rörd.

– Vad säger du? Stämmer det? Nu blir jag verkligen hedrad. Kul!

Följande nummer är pensionerade i Djurgården
Nr 2 Roland Stoltz och ”Challe” Berglund
Nr 5 Sven Tumba
Nr 11 Jens Öhling
Nr 12 Lasse Björn
Nr 22 Håkan Södergren
Nr 25 Mikael Johansson
Nr 27 Thomas Eriksson

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN