Dick Axelsson: ”Jag försöker bygga ett varumärke”

Dick Axelsson är en av de största profilerna i SHL, både på och utanför isen. Efter ett par säsonger utomlands är han tillbaka för att visa att han fortfarande kan spela, och för att bygga upp sitt varumärke. 

Färjestad har fått en strålande start på SHL-säsongen 2017/2018 och leder ligan med fem poäng före Växjö Lakers. Värmlänningarna har dessutom tre av fem spelare med i toppen av poängligan. Johan Ryno, Michael Lindqvist och Dick Axelsson, varav den sistnämnda anser sig ha en växel till att lägga i.

– Jo då, formen känns okej, men det känns som jag har några stepp till att ta. Jag får väl kalla det att jag är en liten trögstartare, för det finns en växel till att lägga i. Jag har haft bra utdelning men det är inte allt, poängen är lite missvisande, säger Dick Axelsson till Hockeybladet.

Mårts ligger bakom förvandlingen av Axelsson

Många är det som undrat, tänkt och spekulerat på förhand om vilken Dick Axelsson det är som återvänt till Sverige och SHL. Eftersom hela den förra säsongen spolierades av en skada och höll honom borta, så var hans form oförutsägbar. Efter en femtedel av säsongen har Dick Axelsson tystat de som tvivlat och visat sig komma tillbaka, bättre än någonsin.

– Man blir ju klokare med åldern, jag var väl bara strax över 20 när jag var här sist tror jag. Men det är självklart otroligt mycket som har utvecklats, framförallt spelet över hela banan.  Det blev ju en hel del träning och rehab förra året, så jag är ju väl förbered och det är hockey jag vill spela.

Är backcheking något du fått lära dig i Schweiz under Arno Del Curto?
– Haha, nej jag har ju alltid backcheckat, men bara aldrig fått cred för det. Det är ju faktiskt Pär Mårts som ligger bakom förvandlingen, han har jag väldigt mycket att tacka. En offensiv spelare som jag får inget beröm för det hårda jobbet, men det är bara att acceptera.

Enda gången jag har chansen 

På sociala medier har 30-åringen dominerat stort de senaste åren och är en stor profil som skapar rubriker med sina vassa inlägg, på främst Twitter. Långt inför den här säsongen bestämde sig även Axelsson för att flytta hem och visa att han fortfarande kan spela hockey också.

– Jag hade bestämt mig sen tidigare. Jag ville hem och visa folket i Sverige att jag fortfarande kan spela, och även lite för familjesituationen.

Hur viktigt är det för dig att vara en profil på sociala medier?
– Det är ju självklart att jag försöker bygga mitt varumärke både på och utanför isen. Jag tycker det är en otroligt viktig del i det hela faktiskt. Det kunde bli lite attraktivare med fler profiler i SHL, så jag får hjälpa andra att bygga dem, säger profilen syrligt.

I februari 2018 går startskottet för OS i Pyeongchang i Sydkorea. Dick Axelsson sticker inte under stolen med att han gärna skulle vara med i OS. Det är något som han kommer kämpa för.

– Ja självklart satsar jag på det, det är väl enda gången jag har chansen att spela OS, så då gäller det att ta den. Det är bara att köra på och visa att man kan, det känns bra men det är som jag sa tidigare. Jag har några steg till, avslutar Dick Axelsson till Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN