BORTASUPPORTERN: Djurgården är den hetaste motståndaren

Utanför en restaurang på Södermalm i Stockholm sätter sig vi oss ned med Luleåtjejerna i H-Gäris på den kalla uteserveringen.

På de kalla stolarna utanför ett en krog på Södermalm så träffar vi tjejerna i H-Gäris en supporterförening för det kvinnliga könet. Antalet på medlemmarna i föreningen är fem, varav fyra har tagit nattåget ner från Norrbotten inför matchen mot Djurgården. En av tjejerna flyttade ner till Stockholm i somras men har fortfarande säsongskort hemma i ”Lule”. – Det blir ju inte så många hemmamatcher i år på grund av avståndet, men desto fler bortamatcher. Jag var uppe på premiären och jag kommer åka upp igen i slutet av denna månad och över julhelgen, säger Julia Lundström.

Det är kärleken till sporten och Luleå som lockar

Initiativtagaren Caroline Johansson berättar om gemenskapen som finns med supporterskapet till en förening. Ingen av tjejerna kände varandra innan detta och det var genom kärleken till hockeyn och Luleå som gjorde så att de träffade varandra. De är väldigt noga med att potentiera att det är hockeyn som är den gemensamma nämnaren och måste vara så, nåt ladies night för att locka kvinnor till arenorna är helt fel väg att gå är det övertygade om.

Det bästa med bortaresor och till skillnad från hemmamatcher är att man med stolthet kan gå runt att bära sina färger, säger Julia. Det är dock synd att man nästan alltid blir instängd i nåt hörn högst uppe i arenan som bortasupporter. Där är dock nåt som Djurgården har bra. Det är helt klart den bästa arenan för bortasupportrar. Nåt som det kämpas med i Luleå är att även de ska få en bra bortasektion. – Den är skrämmande dålig, säger gruppen.

Stålmannen bästa nyförvärvet

Även om den beryktade ljusshowen som Luleå installerat i år är ett hett ämne så är det självklart återinförandet av Stålmannen på klubbemblemet som är det bästa nyförvärvet i år. Det är många som tror att Luleå Hockey har lagt ut 40 miljoner på ljusshowen istället för att värva spelare men så är självklart inte fallet. Hela gruppen är rätt övertygade om att i framtiden så kommer detta att bli mycket bättre när man har lärt sig alla funktioner.

Rivaliteten till Djurgården

Det är konstigt nog inte Skellefteå som skapar mest känslor i Norrbotten, utan just dagens motståndare Djurgården. Dels för efterspelet av tackligen som Johan Forsberg delade ut mot Djurgårdens Daniel Fernholm. Men även för det heta mötet säsongen 10/11 då de möttes i kvartsfinalen. – Det haglade anmälningar fram och tillbaka denna säsong, säger Caroline. Sen är det rätt många Luleåsupportrar som bor i Stockholm numer och det brukar bli ett bra stöd på läktaren i dessa matcher.

Leksand vore kul att ha upp igen

Det fortsätter snålblåsa på Söder och både brandbilar, ambulanser och hantverkare stör pratstunden lite grann. Innan vi tar bilden så behövs en fråga till ställas känner vi, vilken är den klubb som ni saknar mest i SHL. På instinkt så kommer Björklöven såklart upp, men efter lite diskussion så är de rätt övertygade om att Leksand är den föreningen som de saknar mest.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN