Torontos höga tankar om Liljegren: ”Han kan bli en publikfavorit”

0
309
Foto: NHL.com

I lördags draftade Toronto, Timothy Liljegren, som 17:e spelare totalt. Nu uttalar sig klubbens assisterande general manager om klubbens val och han håller inte tillbaka när han ska beskriva klubbens nya spelare.

Den gångna säsongen blev inte alls som tänkt för Timothy Liljegren. Tidigt drabbades han av sjukdomen, körtelfeber, vilket höll honom borta från spel i två månaders tid. Därefter hade han svårt att hitta tillbaka i sitt spel, och det ledde till att han rasade i rankningarna inför årets NHL-draft.

”Vi gillar verkligen Timothy”

I lördags valdes han som totalt 17:e spelare av Toronto Maple Leafs och klubbens assisterande general manager, som gjorde valet uppe på podiet, håller inte tillbaka när han beskriver klubbens draftval.

– Vi gillar verkligen Timothy Liljegren. Vi tror på hans skicklighet, han är den där moderna, nya typen av NHL-back som rör sig bra upp och ned längs isen och är bra på att starta anfall, säger klubbens assisterande general manager, Mark Hunter till hockeysverige.se

”En spelare vi tror att vi kommer behöva”

Hunter tror att backen kan bli en framtida publikfavorit och menar att man scoutat den Kristianstadfostrade backen noga.

– Man kan inte bedöma en spelare på att han inte var så bra som han skulle kunna vara under en tremånadersperiod. Man måste se till helheten. Det finns många bra saker han har gjort. På U18-VM i North Dakota för ett år sedan var han en av de bästa backarna i hela turneringen. Vi är imponerade av honom, väldigt glada att vi har kunnat plocka honom och det är en spelare vi tror vi kommer att behöva i vårt försvar i framtiden.
– Han kan bli en publikfavorit i Toronto som får fansen att resa sig från sina stolar, säger han till sajten.

Ännu är det inte klart var backen kommer spela, men om han får välja själv blir det i Sverige och SHL.

– Jag vill vara i en klubb där jag känner mig bekväm och kan utvecklas i SHL, sade han till hockeysverige.se i lördags. 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − nio =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.