Foto: Bildbyrån

TV-ankaret Tommy Åström och C More har gått skilda vägar. Åström har valt att avsluta avtalet och gå vidare i karriären.
– Jag har skrivit på för Discovery Networks Sweden, säger Åström till Expressen.

Tommy Åström har varit en stor profil i TV-rutan de senaste säsongerna i C More. Men nu är samarbetet på väg att ta slut. Hans avtal går ut efter säsongen och ett nytt är redan på skrivet, med Discovery Networks som äger Kanal 5. Avtalet börjar gälla 1 augusti.
– Jag har ett tvåårsavtal på ett plus ett med C More. Det första året tar slut första juli, det andra året aktiveras om inget säger upp avtalet. Men jag kommer att göra det, för jag har gjort klart med Discovery, säger han till Expressen.

OS lockade honom

Åström ska avsluta SHL-slutspelet och sedan sköta TV4:s sändningar från ishockey-VM – därefter byter han arbetsgivare. Och det är framför allt Discovery-koncernens OS-rättigheter som har lockat honom.
– Det var ett erbjudande som var svårt att stå emot, säger han.
– Jag kommer att bli ishockey- och friidrottskommentator under OS 2018 i Sydkorea och 2020 i Japan. För mig känns det så logiskt att få fortsätta jobba med OS. Jag har varit på nio OS med Radiosporten. Dessutom var det Kanal 5 som värvade mig till tv 2004, säger Åström.

Inga hard feelings

Men för Tommy Åström är det inga hard feelings och han hoppas att man går ur skilsmässan som vänner.
– Det hoppas och tror jag. Manfred Aronsson, vd på C More, var med och rekryterade mig från Radiosporten, jag högaktar honom. Om någon ska kunna göra underverk med C More är det han.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer