Supertalangen missar dubbelmöte med Växjö ”Är sliten i knopp och kropp”

I helgen väntar två tuffa matcher mellan HV71 och Växjö Lakers. Jönköpingsgänget får dock klara sig utan sin unge talang Lias Andersson i båda matcherna som startat bra i säsongsupptakten.

Inget att klaga på direkt, skulle vilja ha lite mer ”power” i skridskoåkningen bara, säger Lias till Hockeybladet.nu.

Juniorkronorna spelade under förra helgen ett par matcher mot Tjeckien, Finland och Ryssland. Ett av de bästa svaren som tränare Tomas Montén i det svenska landslaget fick inför stundande JVM, svarade formationen med Carl Grundström, Elias Pettersson och Lias Andersson, i spetsen för.

– Det är jätteroliga killar att spela med, vi bildar en bra kedja och trivs i varandras omgivning, det vore kul om vi alla tre kunde bli uttagna till JVM säger HV-talangen.

Efter helgens bravader och senaste tidens tuffa matchning, kommer den unge centern att precis som mot Sparta Prag, stå över de dubbla matcherna mot antagonisten Växjö Lakers.

Det är absolut inget allvarligt, jag fick bara en liten smäll på ögat, men annars är jag mest bara sliten i knoppen och kroppen, säger 18-åringen.

Lias som även är son till den förre Frölundalegendaren Niklas Andersson, är nöjd med sin säsong så här långt och pekar på det goda samarbetet med tränare Johan Lindbom och den nytillkomne Stephan Lillis Lundh som är ny assisterande tränare för säsongen.

–  Vi har väl fått in lite mer rutin i båset, fast det hade även varit spännande att få se hur det blivit med Tim Brithén under ett år till. Det hade varit kul om vi kunde haft alla fyra.

Efter säsongen väntar även något mycket speciellt för en av svensk hockey större talanger. Runt midsommar ska den spelskicklige centern bli tingad i den årliga NHL-draften. Något som alltid finns där, men som han trots allt inte försöker tänka för mycket på.

– Jag försöker inte att tänka på det jättemycket, men det finns ju alltid med en i bakhuvudet och det är klart att det är stort, avslutar Andersson till Hockeybladet.nu.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två + 20 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN