Succéstart för ”BÅG” på nya jobbet

För ett par veckor sedan stod det klart att Tre Kronors tidigare förbundskapten hade hittat nytt jobb i Schweiz. Det har minst sagt gått bra hittills.

I januari stod det klart att Bengt-Åke Gustafsson skulle ta över NLB-laget EHC Olten för resten av den här säsongen samt nästkommande säsong. Efter tränarbytet från Maurizio Mansi har laget gått riktigt bra med ”BÅG” som huvudtränare. Det har blivit tre vinster och en strafförlust på fyra matcher.

Målet – uppflyttning

Efter att ha gått en längre tid utan jobb så fick Gustafsson chansen i det Schweiziska NLB-laget i januari och målsättningen är klar.
– Klubben har som målsättning att gå upp i högsta ligan inom ett par år. Jag har inget krav på mig att det måste ske i år, men givetvis vill de gå så långt som möjligt i slutspelet, säger Gustafsson till VF.

Langenthal toppar

Trean Rapperswil-Jona Lakers är bara tre poäng före i tabellen som toppas överlägset av SC Langenthal.
– Vi har Langenthal i hemma i nästsista omgången. Det är derby för Olten. Det är väl en halvtimmes resa med bil, säger Gustafsson.

Har satt sin prägel på laget

Det är främst i försvarsspelet som Gustafsson satt sin prägel på laget.
– Tidigare spelade de ett klassiskt man-man-försvar. De har jag ändrat på plus några smådetaljer. Jag har mest tryckt på att få kontinuitet i det vi gör. Det har varit för mycket upp och ner tidigare, säger han.

Ser bättre ut

Spelartruppen är inte stor utan anledning. Skadelistan har varit omfattande. Just nu är ”bara” fyra spelare skadade.
– Vi har precis fått tillbaka ett par spelare. Så det börjar se bättre ut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN