Succé för svenska lagen i CHL

CHL tar uppehåll i en månad och nu har alla lag spelat totalt fyra matcher. De fem svenska lagen gör succé i sina grupper. Hockeybladet har gått igenom samtliga grupper och tittat på hur det går för de svenska lagen.

CHL-gruppspelet går nu in i ett uppehåll i en månad och samtliga lag har nu spelat fyra gruppspelsmatcher. Totalt har CHL åtta grupper och SHL har fem lag representerade i CHL: Malmö, HV71, Växjö, Brynäs och regerande mästarna Frölunda.
De två bästa lagen i varje grupp går vidare till CHL-slutspelet och hittills har de svenska lagen gjort succé i gruppspelet.
Så här ser det ut i grupperna efter fyra matcher:

Tappara toppar grupp A

Finländska Tappara toppar sin grupp tack vare fyra vinster på fyra spelade matcher. Det laget som ligger närmast Tappara i gruppen är tyska Grizzlys Wolfsburg som med två vinster på fyra matcher har sex poäng av 12 möjliga.
På tre poäng ligger gruppens tredje och fjärde lag: Redbull Salzburg och HC05 Banská Bystrica.
Tappara är tack vara sina fyra vinster redan klara för slutspel.

Malmö mot slutspel

I grupp B spelar det svenska laget Malmö Redhawks som efter fyra spelade matcher ligger på en andra plats med nio poäng.
Laget som toppar gruppen är tjeckiska laget Kometa Brno som har 10 poäng efter fyra vinster varav två vinster på övertid.
På tredje plats i grupp B är Kalpa Kuopio, de har fyra poäng efter en vinst, en förlust och två övertidsförluster.
Norska laget Stavanger Oilers har haft det tuffast och ligger på en fjärde plats med bara ett poäng med tre förluster och en övertidsförlust.
Malmö kommer att möta gruppledaren Kometa Brno i ett dubbel-möte i de sista matcherna i gruppspelet och där har de en chans att vinna gruppen vid vinst.

Jämnt i Grupp C

Finska laget JYP leder grupp C med nio poäng och har tre vinster och en förlust. Det schweiziska laget EV Zug ligger dock JYP i hälarna med åtta poäng med två vinster efter fulltid, en vinst på straffar och en förlust.
På en tredje plats i grupp C är Neman Grodno från Vitryssland. Laget har fyra poäng efter en vinst på övertid, två förluster på övertid och en förlust efter 60 minuter.

HV71 har chans att avancera

I grupp D är det tjeckiska Oceláři Třinec som toppar gruppen med nio poäng med tre vinster och en förlust. Tvåan i gruppen Adler Mannheim ligger också på nio poäng men har en sämre målskillnad än det tjeckiska laget.
På en tredje plats i grupp D är det svenska laget HV71, som har sex poäng efter två vinster och två förluster. HV71 har dock en möjlighet att gå vidare till slutspel om de vinner dubbel-mötet med Oceláři Třinec som är HV71s sista gruppspelsmatcher.
På en fjärdeplats i gruppen finns det danska laget Esbjerg Energy som har noll poäng efter fyra förluster.

Växjö imponerar i grupp E

Det svenska laget Växjö Lakers ligger på första plats i grupp E. Efter tre vinster och en övertidsvinst ligger Växjö på 11 poäng. Smålandslaget är i princip klara gruppsegrare och har två matcher kvar mot jumbon Cardiff Devils.
Det tjeckiska laget Bílí Tygri Liberec har samlat ihop 7 poäng efter fyra matcher och ligger på en andra plats.
På tredje plats är det schweziska laget HC Davos och de har fyra poäng efter en vinst, två förluster och en övertidsförlust.
Sista platsen i grupp E där finns det brittiska laget Cardiff Devils som har 2 poäng efter en övertidsvinst och tre förluster.

Nottingham leder grupp F

I grupp F leder det brittiska laget Nottingham Panthers. Nottingham har åtta poäng efter 2 vinster efter fulltid, en övertidsvinst och en förlust.
Andra platsen i gruppen har det schweiziska laget SC Bern. Bern har sex poäng efter två vinster och två förluster.
Finska TPS Turku har också sex poäng men ligger på en tredje plats eftersom SC Bern har en bättre målskillnad.
På en sista plats i grupp F finns det tjeckiska laget Mountfield HK. Mountfield har fyra poäng efter en vinst, två förluster och en övertidsförlust.

Brynäs klara för slutspel

I grupp G är det tyska laget Red Bull Munich som leder gruppen med 12 poäng. Laget har vunnit sina samtliga fyra matcher.
Det svenska laget Brynäs ligger på en andra plats i gruppen med 11 poäng. Brynäs har vunnit tre matcher på fulltid och har en övertidsvinst.
Tredje platsen i grupp G har IFK Helsiniki. IFK har bara en poäng efter fyra matcher och har förlorat tre matcher efter fulltid och en match efter övertid.
Laget som ligger i sist i grupp G är det polska laget Comarch Cracovia som efter fyra spelade matcher har noll poäng efter fyra förluster.

Frölunda fortsätter ånga på i CHL

I grupp H finns de regerande mästarna Frölunda Indians. Frölunda leder gruppen och har 11 poäng efter tre vinster och en vinst på övertid.
Det schweiziska laget Lions Zurich ligger på en andra plats i grupp H med sju poäng.  Laget har efter fyra matcher två vinster, en förlust och en förlust på övertid.
På en tredjeplats finns österrikiska Klagenfurt med sex poäng. Klagenfurt har vunnit två matcher och förlorat två.
Sist i gruppen är franska laget GAP med noll poäng. GAP har förlorat samtliga fyra gruppspelmatcher.
Frölunda är i princip klara för slutspel i CHL och har bara kvar ett dubbelmöte mot gruppjumbon GAP.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN