Home Klubbar Färjestad Storspel av Alsenfelt när FBK vann

Storspel av Alsenfelt när FBK vann

0

Färjestad fixade två poäng hemma i Karlstad efter ett sent övertidsmål från Alexander Johansson. Oscar Alsenfelt i Malmö stod för en suverän insats.

Den första perioden i Löfbergs Arena inleddes i rasande högt tempo från hemmalagets sida. De grönklädda radade upp chans på chans, men Malmös målvakt Oscar Alsenfelt höll sitt lag kvar i matchen med ett par avgörande räddningar. Laget från Skåne såg under stora delar virrigt ut och hade svårt att få till ett konstruktivt spel. Det utnyttjade Färjestad genom att sätta hård press mot Malmös mål, inte minst kedjan med Johan Ryno och Joakim Nygård ställde till stora problem för bortalaget.

I andra perioden var det ett piggare och snabbare Malmö som äntrade isen. Bortalagets förstakedja med Ilari Filppula i spetsen bjöd upp hemmalaget till dans och stod för en del heta målchanser. Den höga och intensiva press som Leif Carlssons mannar satte på motståndarna i första perioden tacklades av, mycket tack vare ett mer skärpt Redhawks. Även denna perioden slutade mållös.

Den sista perioden var något mer avvaktande och tempot sjönk en aning. Precis som under de största delarna av matchen var det ändå hemmalaget som var närmast ett ledningsmål. Stabilt målvaktsspel från de båda målvakterna, men framförallt Oscar, gjorde att matchen gick till övertidsspel. I förlängningen fick till slut Malmös suveräne målvakt se sig besegrad när Alexander Johansson satte pucken snyggt i krysset efter en kontring.

Matchfakta

Färjestad BK- Malmö Redhawks 1-0 e. förl. (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Övertidsperiod: (01.59) Alexander Johansson (Mikael Wikstrand, Linus Persson)

Skott: 41-19 (16-2, 13-11, 9-5, 3-1)

Domare: Wolmer Edqvist.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.