RYKTE: Löftet till HV71

Det går ett rykte om att HV71 har gjort klart med det 18-åriga löftet Martin Fehérváry. Den slovakiske backen ska redan för några månader sedan ha skymtats i Jönköping för ett samtal med klubbledningen.

Enligt källor till MrMadhawk.se ska Martin Fehérváry vara på gång att lämna IK Oskarshamn till förmån för spel i Sveriges högsta liga. Källorna menar att HV71:s sportchef Johan Hult redan är överrens med det 18-åriga löftet. Tydligen ska Fehérváry så tidigt som i november varit på plats i Jönköping för att bekanta sig med klubben.

Slovaken är född i Bratislava och omtalas som en av Slovakiens största ishockeytalanger, han debuterade i det slovakiska U18-landslaget blott 15-år gammal. Fehérváry har också spelat i JVM två gånger, senast i Buffalo då Sverige tog en skakig 3-2 seger i kvartsfinalen. Det har också hunnit bli 13 matcher i SHL då Fehérváry representerat Malmö Redhawks.   

Detta år är också året då Fehérváry kan bli draftad av en klubb i NHL, ifall Fehérváry ska spela i SHL nästa säsong kommer antagligen den eventuella NHL-klubben kunna påverka på ett eller annat vis. Kanske tar löftet en plats i NHL under de öppnande kamperna, eller så kanske han spelar i ett AHL-lag.

För tillfället parkerar i varje fall den unge backen utanför Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn. Martin Fehérváry är fortfarande en spelare som tillhör IK Oskarshamn.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN