NICLAS LEHMANN: ”Första dygnet var helt svart”

Västerås Niclas Lehmann är tillbaka efter skadan han ådrog sig i en uppmärksammad situation med Bodens Albin Eklund.
–Jag har hela tiden valt att inte kommentera händelsen och det står jag fast vid, säger Niclas Lehmann till Hockeybladet.

Västerås spelade idag match mot Huddinge i kvalet till HockeyAllsvenskan. En match där Västerås vann med klara 6-0. En som var tillbaka på isen var Niclas Lehmann som också stod för en assistpoäng till 3-0 målet gjort av Alexander Lindelöf.

-Sjukt kul, jag är nöjd med dagens insats och roligt, det är väl det bästa med att komma tillbaka efter skadan. Sen är det underbara fans både på bortaplan och här hemma såklart.

Hela första dygnet var svart

I matchen mot Boden så skadade sig Niclas Lehmann allvarligt efter en smäll av Bodens Albin Eklund. Situationen blev uppmärksammad i hela hockeysverige. Albin Eklunds dom blev först stenhård: Förbud från deltagande i all sportslig verksamhet i ett år. Domen kom sen att ändras och Albin får åter spela ishockey.

-Jag minns ingenting från smällen. Hela första dygnet är helt svart. Jag kommer ihåg kvällen innan men sen hela dagen sen är det svart och jag har inget minne av det alls.

Hockeybladet har pratat mycket med Albin Eklund efter situationen. Han är mycket ångerfull och försökt nå dig för en ursäkt, har ni pratats vid?

-Jag har hela tiden valt att inte kommentera det, vilket jag kommer fortsätta med, det får andra sköta. Albin är varmt välkommen att kontakta mig men i övrigt kommer jag inte kommentera det.

Långsiktigt mål

Västerås har bygger på långsiktighet och man bygger truppen för att avancera till HockeyAllsvenskan inom något år. Efter 6-0 ikväll så är man på väg att ta klivet upp.

-Vi har satt löpande mål under säsongen. Och försökt att inte blicka över hela säsongen utan ta det steg för steg. Första målet var allettan sen att gå till kvalserien. Vi försöker ta det steg för steg hela tiden.

Efter 6-0 verkar det finnas en harmoni i laget, vad sas i omklädningsrummet efter matchen?

-Det är klart att det är positiva känslor, vi har en jäkla sammanhållning och känsla i laget. Det har vi haft hela säsongen. Många killar som vill kliva fram och vi är nästan alltid med i alla matcher och kan kriga oss fram. Sen gick det sjukt bra idag. Vi ville vinna här idag och nu fokuserar vi på nästa match.

Spelar Västerås och Niclas Lehmann i HockeyAllsvenskan nästa år?

-Det hoppas jag verkligen att vi gör, avslutar Niclas Lehmann till Hockeybladet.nu

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN