Luleå har gjort klar med Kovacs

Luleå har ikväll gjort klar med forwarden Robin Kovacs. 20-åringen från Stockholm har skrivit på ett kontrakt med SHL-klubben som sträcker sig över två säsonger. 

Det har spekulerats mycket om vart Robin Kovacs skulle hamna. Luleå och Skellefteå har varit två klubbar det pratats mycket om och nu har han skrivit på för förstnämnda klubben, det bekräftas på klubbens hemsida. Nyförvärvet kommer ansluta sig till klubben på söndag och han ser själv fram emot sin kommande tid i Luleå.

–  Det ska bli otroligt roligt att få spela i SHL med Luleå Hockey de närmsta två säsongerna. Jag känner att jag kommer få möjligheten att fokusera 100% på hockeyn och komma tillbaka på den nivå som jag vet att jag kan spela på, säger Robin Kovacs på klubbens hemsida.

Luleå letade inte efter spelare

Klubbens general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson säger att det inte letade efter några nya spelare, men att de inte tvekade alls när det signade Kovacs.

– Vi letade inte aktivt efter någon ytterligare spelare men när möjligheten uppstod för oss att kunna skriva kontrakt med en så pass bra och lovande framtidsspelare som Kovacs så var det inte så mycket att fundera på för oss, berättar Stefan ”Skuggan” Nilsson på klubbens hemsida.

Kovacs tillbaka i svensk hockey

Han kommer närmast från spel med Hartford Wolfpacks, farmarlag till New York Rangers. Innan spel i USA var Kovacs en nyckelspelare i AIK i HockeyAllsvenskan. Han har fått guldgallret (priset för bästa jouniorspelare), två gånger i HockeyAllsvenskan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN