Leksands hjälte lägger skidskorna på hyllan

I våras sköt han tillbaka Leksand till hockeyns finrum. Nu lägger jänkaren skridskorna på hyllan.

Brock Montpetit har idag valt att avsluta sin hockeykarriär, trots att han bara är 26 år gammal. Anledningen till detta är att han ska bli pappa. Montpetit kommer inom svensk ishockey kommas ihåg för att ha gjort det avgörande målet för Leksand mot Modo i kvalet till SHL i våras.

Med tanke på barnet Montpetit och hans fru väntar på ska de nu flytta tillbaka till USA. Montpetit kommer inte jobba med hockey i någon form när han nu flyttar hem till sin födelseort Somerset i Wisconsin. Hans tidigare lagkamrat i Västerås, Mikael Frycklund säger till Sportbladet att Montpetit kommer jobba på sitt familjeföretag som är en slags äventyrsanläggning.

– Familjen äger en anläggning där människor från hela USA kommer för att göra aktiviteter. De har olika aktiviteter som till exempel att åka ring på en flod. De arrangerar även olika slags konserter och på området finns det också en restaurang.
-Vad jag förstår ska han hjälpa till där. Kanske ta över någon del och driva det, berättar Frycklund för Sportbladet.

Montpetit spelade sina två sista år i Hockeyallsvenskan för Västerås och Leksand. Hans sista match var i kvalet till SHL mot Modo. Med det så blev hans sista skott i sin karriär målet som skickade upp dala-laget till SHL igen. Ett skott som Leksingarna och Montpetit sent kommer glömma.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN