JUST NU: Svensk poängkung får NHL-chans

Anton Rödin var en av fjolårets bästa spelare i SHL. Inför den här säsongen har 26-åringen flyttat över till andra sidan Atlanten och efter spel i AHL får nu forwarden chansen i NHL.

Anton Rödin var på allas läppar förra SHL-säsongen då han till sist vann guldhjälmen, priset för mest värdefulla spelare. Rödin spelade sitt livs hockey men fick avbryta säsongen på grund av en knäskada. 26-åringen kunde därmed endast spela 33 grundseriematcher med Brynäs under fjolåret.

Skadan har stoppat under hösten

Inför den här säsongen blev det dock en flytt och Rödin återvände därmed till Nordamerika. Forwarden spelade under säsongerna 11/12 och 12/13 med Vancouver Canucks dåvarande farmarlag, Chicago Wolves. Nygammal klubbadress blev Vancouver Canucks organisation inför den här säsongen och nu ser det ut som att Rödin kan komma närmre sitt mål om spel i NHL.

Efter att knäskadan hållit honom borta från spel under hela hösten flyttas nu Rödin upp till Vancouver där han kan komma att göra NHL-debut. Forwarden har under den senaste tiden spelat AHL-hockey i Vancouvers farmarlag, Utica Comets för att komma i form. Totalt har Rödin spelat tre matcher med Utica. Rödin har blivit bokförd för en poäng under dessa matcher.

Vancouver möter härnäst Winnipeg i natt och Calgary i morgon natt. Därefter väntar ett juluppehåll för Canucks som sedan tar emot Los Angeles och Anaheim på hemmaplan innan året slutar.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN