Hyllningen till dottern kan bli HV:s nya kampsång

0
5039
Foto: Bildbyrån

Låten ”HååVee” skriven av det lokala rockbandet Crut. Har i många år använts som introlåt vid HV:s hemmamatcher. En era som kan vara på väg mot sitt slut tack vare en julönskan från en dotter.

För några månader sedan tog Manuel ”Manne” Strandhag med sig sin dotter på HV-match för första gången och hon fastnade direkt för HV71. Hockeybladet fick en pratstund med Manuel som berättade om hur allting egentligen började.

-Jag tog med mig dottern på hennes första HV-match och hon fastnade direkt. Och ja efter det så började hon lyssna på alla HV-låtar som finns om och om igen spelades dom dag efter dag. Sen en dag kom hon och sa -Snälla pappa kan du inte skriva en HV-låt till mig? Och vem kan säga nej när man får en sådan fråga av sin dotter. Så självklart kunde jag det! Och där började resan.

7000 personer i kör kan skapa en magisk hymn

Min första tanke när jag fick lyssna på låten föll på Joel Almes ”Snart skiner Poseidon”. Det är inte någon upp-tempo låt utan den får sin storhet i att publiken i kör sjunger med. Vilket bidragit till en magisk hymn på gamla Ullevi. Samma sak kan det bli med låten ”Blåa dagar” av M med Central IVY. Jag ser framför mig 7000 personer i Kinnarps Arena som i kör klämmer i med ”Långa ringlar köerna vid Vätterns strand…” vilket är inledningen i låten. Kortar man ner låten och gör den till en hymn där musikvideon med text låter rulla på jumbotronen så tror jag det inte finns en person utan gåshud bland publiken.

-Tänkte när jag satte mig att jag skulle försöka ha en någorlunda annan ingång annan känsla än de som redan finns på marknaden. De är såklart klassiker och tjänar sitt syfte på ett magnifikt sätt. Men ändå ganska enformiga och skulle va skoj att få till ett grymt komplement.

-Men främst ville jag få den värdig för min dotters skull, något hon kunde vara stolt över, alltid! När den var klar kände jag, Oops, det här blev ju bra! Detta kan jag ju inte bara släppa.

Kontakt med Central IVY 

Manuel Strandhag behövde en studio för att förverkliga dotterns önskan och han tog då kontakt med före detta elever som han tidigare undervisat i musik.

-Här kommer Central IVY in i bilden. Unga, svincoola grabbar som jag vet är enormt talangfulla. Jag har ju undervisat dem i musik för några år sedan. Tänkte att de kunde sätta en grym ungdomlig touch och gött driv till den. Behövde ju också en grym bakgrundskör. De ställde direkt, vi repade några veckor, och sedan var det dags att gå in i studion. Här hade jag en riktigt fin kontakt, Jacob Hallberg! Han har precis fått skivkontrakt med sitt band ”King of little Sweden”, och han har en fantastisk känsla för musik.

Dotterns fras avslutar låten

Låten blev bättre än vad Manne själv hade förväntat sig då den egentligen helt enkelt enbart var tänkt som en julklapp till dottern. Han påpekar att det aldrig var tänkt att sätta sig ner och skriva en ny ”HV-låt” som ska peta ner dom andra från listorna. -Går man in med den inställningen så misslyckas man direkt säger Manne. Men dottern fick tillslut sin julklapp som hon fick äran av att slå in själv.

-Dottern fick demoinspelningen uppspelad på Julafton. Hon tindrade verkligen. Sedan fick hon även sjunga in en egen fras som avslutar hela låten. Den är hon extremt stolt över. Den skall finnas ute på Spotify om någon vecka. Har egentligen inga större förväntningar. Det viktiga för mig, ända från början, var att den skulle vara genomarbetad och värdig. Det tycker jag definitivt att den är. Jag är stolt över den! Hoppas någonstans att folk skall gilla den och att den kan finnas som ett värdigt komplement till det som redan finns ute avslutar Manuel Strandhag.

Låten finns även tillgänglig på Spotify.

http://https://youtu.be/05PoYOzcvAc

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.