Foto: Bildbyrån

I morse var det oklart om Henrik Lundqvist skulle spela finalmatchen mot Kanada ikväll. Nu har han fått grönt ljus att spela matchen, bara några timmar innan nedsläpp.

I semifinalen mot Finland grinade Henrik Lundqvist illa efter en monsteräddning. Det var i morse oklart om vi skulle få se Rangers-målvakten mellan stolparna i kvällens finalmatch. Nu står det klart att han kommer spela matchen, enligt SVT:s reporter Dusan Umicevic.

Lundqvist skadade sig i slutsekunderna

Med 16 sekunder kvar av semifinalen skadade sig “Kung Henrik” då ska ha skadat ljumsken vid en sidledsförflyttning. Efter matchen grinade den svenske målvakten illa då han stod med sina lagkamrater på blålinjen och lyssnade på nationalsången

Vägen till finalen

Sverige slutade tre i grupp B efter USA och Ryssland. I gruppspelet var det just USA och Ryssland som blev numrena för stora för Tre Kronor, då man förlorade med 2–1 på straffar mot Ryssland, och med 5–2 mot USA. I kvartsfinalen vann man mot Schweiz med 3–1, och i semifinalen mot Finland vann Tre Kronor med fyra mål mot ett. Den stora stjärnan för Sverige har detta VM varit Toronto Maple Leafs unge talang William Nylander. 14 poäng har han lyckats skrapa ihop detta mästerskap.

Kanada väg till finalen har varit något rakare. Etta i grupp B med bara en förlust mot Schweiz. I kvartsfinalen stod värdnationen Tyskland för motståndet, och Kanada vann med 2–1. I semin mötta man Ryssland och såg länge ut att få spela bronsmatch, men lyckades vända 2–0 till 2–4.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer