AIK fick inte chansen att möta Rögle i kval till SHL efter ett sent avgörande mot BIK Karlskoga. Nu förstärker man backsidan till nästa säsong.

Det är backarna Filip Windlert och Eric Norin som återvänder till klubben. Norin spelade i AIK så sent som säsongen 15/16 men det blev sedan spel i Uppsalaklubben Almtuna säsongen som gick. Han har alltså två hela A-lagssäsonger i AIK sedan tidigare och flera som junior. Windlert har däremot inte spelat i AIK sedan säsongen 2012/13. De senaste säsongerna har han spenderat i Skåne och spel i HockeyAllsvenskan och Division ett med Pantern, där han varit assisterande lagkapten, och Malmö. För AIK har han sedan tidigare 10 SHL-matcher i bagaget. Nu återvänder backarna alltså till klubben.

Tvåårskontrakt

Båda spelarna, 25 respektive 24 år gamla, har skrivit på kontrakt som sträcker sig över två säsonger och sportchefen Anders Gozzi är glad över att få hem spelarna till AIK.

– Det är väldigt kul att vi kan knyta till oss dessa två spelare som har spelat i klubben tidigare. Filip har haft ett bra år och är i första hand en kraftfull och defensiv spelare som är trygg i sitt spel.

– Eric har gjort en mycket starkt säsong i Almtuna och varit en starkt bidragande orsak till att laget gjort det så bra i år. Vi vet att han har ett bra spelsinne och är bra offensivt – nu har han även lyft sitt defensiva spel, säger Gozzi till AIK:s hemsida.

Kommentarer

Kommentarer