Efter succén – nu sänder C More U18-VM

Intresset hemma för juniorhockey växer hemma i TV-sofforna. Efter vinterns JVM-succé väljer nu C More och TV 12 att sända U18 VM i Slovakien för första gången i svensk historia.
Nu sänds för första gången även U18-VM på plats och det är TV12 och C More som kommer att sända turneringen som spelas den 13-23 april i Slovakien.
– Vi är såklart glada för att TV12 och C More väljer att sända mästerskapet. Vi är stolta över våra juniorlandslag och ser sändningen som en viktig förutsättning för att bygga varumärket kring vårt U18-landslag samt ge oss förutsättningarna för att skapa en härlig stämning när det är vår tur att arrangera turneringen om två år, säger Anna Nordkvist, Svenska Ishockeyförbundets marknads-, kommunikations- och försäljningschef i ett pressmeddelande.

C More Utökar satsningen

I februari spelade U18-landslaget den sista turneringen innan den slutgiltiga truppen tas ut till VM i april. Sverige kom tvåa i fyrnationsturneringen i Sundsvall efter en straffrysare mot USA. Intresset växer och nu får även Småkronorna känna på det svenska folkets stöd.
– Vi utökar vår satsning på svensk hockey och skriver ny historia, då TV12 och C More blir först i Sverige att sända Sveriges samtliga matcher i U18-VM. Det ska bli otroligt spännande att följa vårt yngre hockeylandslag, där flera av spelarna har sin hemvist i både SHL och HockeyAllsvenskan, som är två av våra mest engagerande rättigheter, säger Erik Westberg, sportchef hos TV4-Gruppen och C More i pressmeddelandet.

Sverige inleder mot Ryssland

Mästerskapet börjar den 13 april och Sverige spelar sin första match i den slovakiska staden Spisska Nova Ves där man möter Ryssland klockan 19.30. Matchen kommer att sändas på TV12.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN