Christoffer Jona: ”Dröm som går i uppfyllelse”

17-årige Christoffer Jona gjorde debut i Durgårdens match mot HV 71. När Hockeybladet möter upp honom efter matchen berättar han att det var nervöst men häftigt att få spela inför ett fullsatt Hovet.

För ung för att spela med visir, han var den enda spelaren i Djurgården med galler. Christoffer Jona är född i USA på 00-talet och gjorde A-lagsdebut för Djurgårdens IF när HV 71 stod som motstånd på lördagseftermiddagen.

– Jag fick veta det i morse, fick spela två perioder med J 18 och när jag kom hit var jag här kanske 20 minuter innan. Snabba puckar, säger Christoffer Jona.

Han menar att det var nervöst men att det var väldigt roligt att få debutera.

– Det var en sjukt kul match att spela, det är ju fullsatt och det är en dröm som går i uppfyllelse.

Matchen kammade Djurgården till sist hem på övertid.

– Det svänger lite fram och tillbaka, men jag tycker att vi är det bättre laget och ska vinna. Men det är sjukt skönt att det blir vinst i alla fall.

Djurgården drar det längsta strået

Markus Ljungh satte avgörandet bakom Fredrik Pettersson-Wentzel. På presskonferensen efter matchen menade båda huvudtränarna för respektive lag att det var en bra match.

– Vi har en hel del farliga lägen och möjligheter att avgöra det hela men det har Djurgården också. Det var jämnt och jag tycker att det är rättvist att det tar sig till sudden, säger HV 71:s huvudtränare Johan Lindbom.

Djurgården huvudtränare Robert Ohlsson lyfter fram Markus Ljungh lite extra.

– Jag får lyfta på hatten för matchen för jag tycker att det var bra och underhållande. Sen är jag extra glad att Ljungh som gör en jättebra bra match som försöker mycket och spelar bra i powerplay till slut får avgöra. Han var värd det.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN