BOMBEN: Tungt tapp för Djurgården

I februari skrev han på ett treårskontrakt med Djurgården. Nu lämnar han klubben för spel i NHL och Calgary Flames som han skrivit på ett ettårigt tvåvägskontrakt med. Ett tungt tapp för Djurgården som fick beskedet på söndagsmorgonen.

Efter en kortare sejour i KHL och finska Liiga så återvände Marcus Högström till Djurgården. Han skrev i februari på ett treårskontrakt med klubben vilket han nu väljer att riva för spel i NHL och Calgary Flames vilket klubben nu bekräftar på sin hemsida.

–Jag hade lite ont i magen över att säga att jag lämnar, men de hade förståelse för det, säger 29-åringen till Sportbladet.

Svårt att berätta för Djurgården

Marcus Högström fick mest speltid i Djurgården och var en stark bidragande faktor till klubbens fina framfart under säsongen. Han stod för 23 poäng på 50 spelade matcher. Nu har han skrivit på sitt första NHL-kontrakt även om det tidigare har funnits intresse så har det inte räckt hela vägen fram till ett färdigt kontrakt.

– Varje säsong har jag haft intressen från NHL. Träffat lag på hotellrum och så. Men det har aldrig gått så här långt. Men nu har det gått längre och i helgen kom vi överens. -Det är ju lite så här som hela min karriär har varit. Jag har hela tiden kommit tillbaka och jag har hela tiden knutit näven i fickan och kämpat på. Jag har aldrig vikit ned mig.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN