Årets nyårskarameller 2019: Finaler och Joel Lundqvist

Det har åter igen blivit dags att tacka det gångna året och förbereda sig för ett nytt. Hockeybladet passar på att tacka alla engagerade läsare för 2019 och hoppas ni vill följa med oss i ett nytt år och ett nytt årtionde. I denna artikel bjuder vi på årets nyårskarameller med hyllningar, finaler och Joel Lundqvist som rubrik! 

År 2019 går mot sitt slut och vilket fantastiskt hockeyår vi fått vara med om! Det är helt omöjligt att plocka med alla de underbara, härliga och intensiva händelser i hockeyvärlden vi fått vara med om på en lista, men om jag som skribent själv får välja så är det dessa händelser som toppar min tabell! Hockeybladet presenterar Alex nyårskarameller 2019.

Luleås damer vänder och vinner

Det såg inte ljust ut för Luleå i SDHL-finalen mot Linköping tidigare i år. Laget låg under med 2 – 0 i matcher och Linköping väntades endast leverera den sista dödsstöten innan guldet var deras. Men, Luleå visade upp en otrolig viljestyrka och engagemang, både från läktarplats och ute på isen, som tillslut ledde laget till ett tungt och välförtjänt guld. Som hockeyälskare är det alltid roligt att få se snabba och oväntade vändningar, då det är en av de saker som gör hockey så fantastiskt oförutsägbart!

Nils Höglanders Zorro-mål i JVM

Ingen kan väl ha glömt detta! Det hände ju trots allt för inte så länge sedan! Rögles Nils Höglander har tidigare stått för Zorro-mål, båda kanske snyggare än de vi fick se mot Finland. Men det som gör detta mål till årets höjdpunkt är den helt otroliga attityden vi bjuds på av Höglander. Sverige har en sådan otrolig press i ryggen med tanke på hur många raka gruppspelssegrar de har bakom sig, samt att motståndet denna kväll var rivalerna Finland! Att Höglander lyckas kvittera matchen med detta mål är kaxigt och självsäkert, men också lekfullt som det ska vara i Junior VM!

Hur länge ska Joel bestämma i svensk hockey? 

Är inte detta citat med på årets nyårskarameller 2019 så är det näst intill skandal. Denna händelse är så otroligt ikonisk och humoristisk att den bara måste få vara med på listan! Under finalserien tröttnar Djurgårdens Dick Axelsson på domarteamet och kläcker ur sig denna kommentar. Den väger till och med snäppet tyngre än Djurgårdsklackens ”Roger hallå?”! Det är så typiskt Dick Axelsson, och det är därför vi älskar det! Vi passar även på att tacka både regerande mästarna Frölunda samt silvermedaljören Djurgården för en underhållande finalserie i våras.

Hyllningen till Oscar Lindblom

Självklart är det absolut inte årets höjdpunkt att forne Brynässpelaren, och nuvarande Philadelphia spelaren Oscar Lindblom diagnostiserades med skelletcancer. Det är alltid oerhört tråkigt när en individ som är mitt uppe i sin karriär, och sitt liv, drabbas av sådana dystra besked. Men ljuset i mörkret är den otroliga uppbackningen Lindblom har fått från hockeyvärlden. Allt från NHL-klubbar till SHL-klubbar och spelare har hyllat Lindblom. Den som verkligen tände en stjärna i mitt hjärta var under matchen mellan Djurgården och Brynäs på Hovet då både borta och hemmaklack tillsammans hyllade den cancersjuke Lindblom.

Hugo Alnefelts räddning mot Djurgården

Det finns fantastiska räddningar som året 2019 bjudit på i hockeyväg. Men min personliga favorit är ändå denna. Hugo Alnefelt, målvakt i HV71 och förste burväktare i årets Juniorkronor stod för denna läckra räddning den 26 september mot Djurgården. Det är alltid otroligt roligt att få se unga spelare glänsa för sina lag, men även se dem utvecklas från medioker till hjälte!

Se Hugo Alnefelts räddning på SHL.se 

Decenniets höjdpunkt: Finalen mellan HV71 och Brynäs

Oavsett vilket lag du håller på i svensk ishockey. Eller om ligan heter SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan eller Hockeyettan. Ja, oavsett hur gammal du är eller var du bor så borde många av oss vara eniga om att 2017/2018 års SHL finalserie mellan HV71 och Brynäs är en av decenniets höjdpunkter! Inte nog med att vi fick skåda en otroligt jämn och intensiv finalserie, där hjältar föddes och vinster förevigades, så fick svensk hockey också skåda två finallag som båda underskattades enormt innan säsongens start. Samtliga spelare, ledare och personal som var med under finalen, i både Brynäs och HV71, förtjänar ett stort tack för en sevärd och beundransvärd final. Personligen tyckte jag att de var en av de bästa i SHL:s historia.

Där har ni årets nyårskarameller 2019! Vi på Hockeybladet önskar åter igen ett Gott Nytt År!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN