ANALYS: HV71 måste hitta sin spelidé

HV71 tog ikväll emot Rögle BK i den andra matchen i Back to back-mötet och denna gången blev det förlust med 2-3 och därmed bröt Rögle sin långa förlustsvit mot HV71 på sex matcher i rad.

 

HV71 fortsätter svaja och man gör det stundtals rejält. Laget har stora svårigheter över hela banan och saknar en tydlig spelidé. Man tvingas mer eller mindre spela ”Dump and Chase” hockey vilket inte fungerar i dagens SHL. HV71 saknar inte målchanser men man tar inte vara på dom som ges. Försvarsbiten är ett annat stort problem för HV71 just nu vilket syntes tydligt ikväll. När man mer eller mindre gav bort två mål i förstaperioden till Rögle.

Spelet stämmer inte

I ärlighetens namn så är HV71 för tillfället ett lag utan en klar spelidé. Laget ser allmänt ofokuserat ut och man dräller med pucken över hela banan. Det saknas geist, vilja och energi och det finns en tydlig osäkerhet i anfallsspelet. Spelare och ledare i HV71 måste omgående ta tag i detta om man ska vara ett slutspelslag till våren. Då håller det inte att spelarna glider runt på 70% och inte heller att Johan Lindbom till Cmore står och småljuger att laget gör en bra förstaperiod.

När HV71 få till sitt målskytte och kan vara med och fightas genom tre perioder så har vi istället ett lag att räkna med. Men spelet stämmer inte för tillfället och uppehållet kommer lägligt för HV71.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN