Skellefteå öppnar för tjejverksamhet: ”Vi har för avsikt att satsa på det”

Skellefteå AIK tar stånd i HBTQ-frågan och kommer att spela i regnbågsfärgade tröjor under matchen mot Djurgården hemma den 18:e februari. Men nu öppnar man även för att starta en dam-verksamhet längre fram i tiden.

Med fyra silver och två guld under de senaste sex SHL-säsongerna är Skellefteå AIK ett av Sveriges absolut bästa hockeylag och för många Skelleftebor är laget den kanske främsta representationen som finns för staden. I dagarna bestämdes det att man under den kommande ”prideveckan” med start den 13:e februari kommer att spela i regnbågsfärgade tröjor när man tar emot Djurgården hemma i Skellefteå Kraft Arena. Hockeybladet.nu tog kontakt med Skellefteås marknadschef, Håkan Billing som berättar om initiativet.

– Nä det är ju mer bara för att markera föreningens syn på människor, att alla är värda lika mycket och har rätt till samma rättigheter, så att det är egentligen inte mer än att vi tar en ståndpunkt i frågan eftersom vi är en del av samhället, förklarar han.

Hur jobbar ni med HBTQ-frågan i övrigt? 
– Nja, dels så ligger det ju i föreningens grundbultar hur vi ska behandla alla som jobbar inom föreningen men också hur vi ska verka i samhället i övrigt, det visar ju hur vi vill behandla människor och vad vi står för. Den andra grejer är ju att vi har en satsning både till pojkar och flickor via en annan nivå som vi håller på med, men framförallt är det ju en grundsyn för föreningen hur man ska bete sig.

Öppnar för damverksamhet

Skellefteå har för närvarande inget damlag. Men det är en fråga som ligger på bordet hos styrelsen. Marknadschef, Håkan Billing förklarar att man öppnar för en framtida satsning på damsidan.
– Som det har varit nu så är det ju att så spelar man tillsammans fram tills man är femton, sedan har vi valt att samarbeta med en annan klubb när man går över i rena lag. Men vi i styrelsen har under en tid haft under utredning om huruvida vi ska göra en framtida satsning för ett damlag. Vi har väl fattat ett beslut i den här frågan, att vi har för avsikt att satsa på det.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN