MÅNADENS SPELARE: ”Mycket är tack vare dem”

Han har varit en avgörande faktor till SHL-lagets otroliga form och stått för en stor mängd kvalificerade räddningar under sina senaste matcher. Därför utses Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg till månadens spelare av Hockeybladets läsare.

Varje månad utser Hockeybladets läsare ”Månadens spelare” i SHL. För januari månad har läsarna utsett Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg. Den ödmjuke målvakten beskriver fansens vikt till vinsten.
– Mycket är tack vare dem.

När Hockeybladet träffar Svedberg efter vinsten mot Växjö i torsdags är det en pratglad och exalterad målvakt vi möter. Han har precis bidragit till hemmalagets elfte raka seger på hemmaplan och blivit utsedd till matchens lirare. Svedberg hyllades dessutom stort av Djurgårdsklacken som skanderades han namn efter ett par mycket kvalificerade räddningar. Det är alltid en speciell känsla att spela på Hovet, framför den publik som står med laget i med och motgång menar Svedberg.

– Vi har grymma fans här i Djurgården så det är alltid kul att spela hemma på Hovet. Vi har varit starka hemma och mycket är tack vare dem, säger Niklas Svedberg till Hockeybladet.

Matchavgörande målvakt: ”Mycket är tack vare dem”

Med en mycket stabil och avgörande roll i Djurgården motiverades Svedbergs nominering för ”Månadens spelare” så här:

Med fem segrar på sex matcher toppar Svedberg målvaktsligan, dessutom ligger han tvåa i ligan på minst antal insläppta mål, 1,82, per match. Djurgårdsmålvakten rider på en framgångsvåg tillsammans med målvaktskollegan Karri Rämö och hela laget. De båda målvakterna är starkt bidragande till att Djurgården har nio raka segrar på hemmaplan och fem raka segrar i SHL.

Svedberg vann ”Månadens spelare” överlägset med hela 46% av Hockeybladets läsares röster.  Målvakten verkar först bli förvånad över sin dominanta vinst. Han tackar ödmjukt och beskriver hur det känns att bli framröstad med så stor marginal.

– Det är jättekul såklart. Det är alltid kul att bli uppmärksammad. Jag tackar för det och kommer att jobba vidare!

Tidigare vinnare

September 2019: Dennis Everberg, Rögle
Oktober 2019: Michael Lindqvist, Färjestad
November 2019: Dick Axelsson, Djurgården
December 2019: Roman Will, Rögle

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN