TV-PUCKEN: De blev historiska segrarna

0
428
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Förra året var det sista som Stålbucklan spelades. Från och med i år ingår även tjejerna i den traditionella TV-Pucken. Där blev Dalarna det första laget att vinna turneringen. 

TV-Pucken spelades för första gången för flickor i år när Leksand och Tegera Arena stod som värd för slutspelet. Gruppspelet spelades i Mariestad, Skövde och Lidköping under september månad. Där och då var Stockholm, Småland och de regerande mästarna Södermanland gruppsegrare.

Stockholm och Småland tillsammans med Dalarna tog sig vidare till semifinalen medan Södermanland åkte direkt ur mot Ångermanland i sin kvartsfinal. I semifinalerna blev det jämt med uddamålssegrar för både Småland och Dalarna.

Vi gör för lite mål 

Finalen spelades under söndagen i Lugnets Ishall i Falun och Dalarna vann med 3-2. Stor hjälte för Dalarna blev Nicole Hall som gjorde två mål i finalen. Nicole spelar till vardags i Leksands SDHL -lag. Dalarna gick igenom hela turneringen med en endaste förlust. Den var mot de regerande mästarna Södermanland.

Hockeybladet ringde upp Södermanlands avgående tränare Magnus Berg nu under kvällen. Han menade på att de skjuter mycket skott men gör inte mål på chanserna. Han berättade även att det var den sista turneringen han kommer medverka i efter 10 år som coach för Södermanland. Innan denna säsong var han coach både för pojkarna och flickorna. – Nu blir det full fokus på Haninge säger Magnus till Hockeybladet. Ett Haninge som Magnus coachar till vardags i damernas div1 serie.

Södermanland står nu inför en generationsväxling gällande spelarna. De spelarna som var med i år var födda 2004 och har varit med i tre år nu. – Nästa år är det dags för en ny kull och då är det på tiden att någon annan tar över avslutar Berg.

En mycket dramatisk final

Göteborg kom som regerande mästare i pojkarnas turnering. Dock gick de inte ens till slutspel detta år. I stället var det Stockholm Nord som vann en mycket dramatiskt final mot Östergötland. Vid ställningen 4-3 till Stockholm får Östergötland spela powerplay med mindre än två minuter kvar. Då gör Stockholmarna 5-3 i tom kasse. Dock svarar Östergötland med att göra ett till mål men kommer inte närmare än 5-4.

Allt om TV-Pucken hittar ni här 

Mer läsning
STÅLBUCKLAN: Favoriten höll för trycket

 

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.