BESLUTET: Kvalet till TV-Pucken ställs in

Kvalet till TV-Pucken ställs in, det meddelade Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande igår. Nu hoppas de kunna genomföra TV-Pucken alls.

Svenska Ishockeyförbundet tvingas kapitulera inför pandemin och kvalet till TV-pucken ställs in. Både kvalet för flickor och pojkar ställs in. meddelar förbundet i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att svensk ishockey tar ansvar för att minska smittspridningen och därför gör vi vårt bästa för att efterleva de råd, rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter sätter upp. TV-pucken är en stor ungdomshockeyfest som i över 60 år betytt mycket för svensk ishockey, och så klart även för alla killar och tjejer som fått delta. Därför är det tråkigt att vi nu behöver ställa in årets kvalspel som skulle spelats på olika platser runt om i landet, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet i pressmeddleandet.

Hoppas kunna genomföra

Kvalet för pojkarna skulle ha spelats nästa helg och för flickorna skulle det ha spelats helgen därpå. Trots bakslaget hoppas förbundet att den anrika turneringen ska kunna avgöras på ett säkert sätt under allhelgonahelgen i Umeå.

– Nu inleder vi arbetet med att se om och i så fall hur ett finalspel ska kunna genomföras på ett så smittsäkert sätt som möjligt i Umeå den 29 oktober till 1 november. Vår ambition är att vi ska återkomma med besked så snart det är möjligt, men senast efter Förbundsstyrelsens möte den 13 oktober, säger Olof Östblom tävlingschef i Svenska Ishockeyförbundet.

Samtidigt uppmanar Svenska Ishockeyförbundet att alla ska hålla ut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN