Spela, skjuta upp eller ställa in – detta gäller

Spela, skjuta upp eller ställa in, det kan vara frågan om ett lag drabbas av sjukdom under den kommande säsongen. Det här gäller.

Spela, skjuta upp eller ställa in matcherna, det bestäms i tävlingsnämnden för SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan samt de nationella serierna i J20 och J18. Varje fall bedöms från fall till fall.

– Det här är en helt unik situation för svensk ishockey där vi ständigt behöver följa utvecklingen av Coronapandemin och vilka konsekvenser det får för svensk ishockey och våra ligor. Nu har vi tillsammans med ligorna tagit fram riktlinjer att följa vid seriespel vilket är viktigt för att hantera situationen, men vi har stor förståelse för att det kommer att handla om unika fall. Därför är det viktigt att vi hela tiden utvärderar och följer utvecklingen för att kunna ta snabba beslut, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet till SHL.se.

Tydlig målsättning

”Varje ärende kommer vara unikt och kräva separat prövning. För att nämnden ska ta upp ärendet behöver ett större antal spelare eller ledare i ett lag antingen ha konstaterad Corona eller insjuknat med stark misstanke om Corona och riktlinjen för större antal spelare är fem eller flera. Vidare behövs ett medicinskt utlåtande från den medicinskt ansvarige i föreningen med bedömning av risken för smittspridning.

Svenska Ishockeyförbundets målsättning är att varje match ska genomföras och därför är uppskjutande av match det första alternativet i de fall risken för smittspridning bedöms för stor för att genomföra matchen på ordinarie datum. I dessa fall fastställer tävlingsnämnden i samråd med berörd ligaorganisation ett nytt speldatum så snart det är möjligt. I de fall match inte hinner genomföras enligt de seriebestämmelserna fastställda slutdatumen för serie, kval eller slutspel kommer matchen att ställas in och beslut tas enligt Tävlingsbestämmelserna (5:11 Uteblivande från eller brytande av match)”, skriver SHL på sin hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN