SLUTSPELET 2021: Kan Frölunda reducera matchserien

Kan Frölunda reducera i matchserien mot Rögle, eller kan Skånelaget dra ifrån till en 3-0–ledning i kvartsfinalen? Förlust ikväll och göteborgarna har kniven mot strupen.

Frölunda är i brygga efter två förluster i Ängelholm, kan de steppa upp och reducera matchserien mot Rögle? Eller kan de börja boka in semestern från ishockey redan nu?

Senaste gången Frölunda spelade på hemmais, lyckades göteborgarna till slut slå ut Djurgården i den tredje och avgörande åttondelsfinalen. I åttondelsfinalen blandade man och gav en hel del. Framför allt i andra matchen där Djurgården ”körde över” Frölunda. I den avgörande matchen tog laget sig i kragen och vann på ett övertygande sätt. Efter ett att nu ha förlorat de två första matcherna på bortaplan mot Rögle hoppas hemmalaget på en rejäl uppryckning i dagens match.

– Rögle har mött ett 75-procentigt Frölunda hittills. I Scandinavium ställs dom mot ett 100-procentigt. Vi måste få upp energin lite till, dom har varit lite hetare, säger Max Friberg till Frölundas hemsida.

Rögle i bra form

Ska man se till bortalaget har Rögle verkligen imponerat. För det första har man visat ett bra spel hela säsongen och den vågen har man ridit på även de första matcherna under slutspelet. Man är bra i både offensiv och defensiv zon och har en spelidé som verkar fungera riktigt bra. En annan stor fördel är att man kunnat ladda batterierna längre än vad Frölunda gjort som fick spela en rad tuffa åttondelsmatcher. Men att det skulle vara någon underskattning hos skåningarna är det inte tal på.

– Frölunda är erfarna när det gäller slutspel och har vunnit titlar de senaste åren, så vi kommer vara väldigt ödmjuka inför den är situationen och fortsätta göra jobbet, säger Janne Larsson, assisterande tränare i Rögle, till klubbens hemsida.

Spännande match

Vi kan nog räkna med att vi kommer få se två riktigt taggade lag som kommer äntra isen ikväll. Att det är två lag som kommer göra allt för att vinna kan vi vara säkra på. Frölunda har mycket att bevisa efter sina insatser de två första matcherna och har pressen på sin sida. Fortsätter däremot Rögle spela sitt spel har de bevisat att dom är ett svårt lag att slå och det kommer krävas mycket av hemmalaget för att kunna rå på skåningarna.

Matchserien är i bäst av sju matcher, först till fyra segrar vinner kvartsfinalen och är klara för semifinal. Hela kvartsfinalprogrammet hittar du här.

Matchen kan ni följa på C More.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN