SLUTSPEL 2021: Semifinal Växjö-Örebro – tider och tips

Semifinalen Växjö-Örebro startar imorgon torsdag, den spelas i bäst av fem matcher och Växjö startar med två hemmamatcher. Här är alla tider och Hockeybladets tips.

Imorgon drar semifinalerna igång med Växjö-Örebro och det är dags att utse finallagen 2021. På grund av pandemin och den förlängda säsongen spelas semifinalerna i bäst av fem. Det bäst rankade laget startar med två hemmamatcher, något som kan ge ett skrälläge när matchserien vänder.

Växjö-Örebro

I den första semifinalen ställs seriesegrarna Växjö mot sjätteplacerade Örebro. Ett Örebro som överraskade och slog ut Leksand i fyra raka matcher. Växjö gjorde proceduren lika kort med Färjestad, vilket var mindre överraskande. Kan Örebro rå på lagmaskinen Växjö?

Under säsongen har de två vinster var, samtliga vinster har kommit på hemmaplan. En gång var har vinsten kommit på övertid och en gång var har det inte varit något snack.

Datum Tid Hemma Borta Stream
22/4 20.00 Växjö Örebro 3-2öt
23/4 19.00 Växjö Örebro C More
25/4 14.00 Örebro Växjö C More
Ev. 27/4 20.00 Örebro Växjö C More
Ev. 29/4 20.00 Växjö Örebro C More
Nyckelspelare Växjö

Viktor Fasth har vaknat, det är ju slutspel! Han har storspelat och bidrar med sitt fanastiska målvaktsspel till en trygghet för försvarsspelet. Utöver det har Fredrik Karlström växt ännu mer i kvartsfinalen och varit en vinnare för Växjö, fyra mål och två assist är riktigt bra.

Ilari Melarts skott, går det på mål är det mål, det känns så i alla fall och ett hot från blålinjen. Vi väntar fortfarande på att Emil Pettersson ska vakna, ett mål är lite från skyttekungen. Här har Växjö ett sparkapital.

Nyckelspelare Örebro

Med frågetecken för Jhonas Enroths skadesituation får Jonas Arntzen kliva fram som tänkbar nyckelspelare. Är Enroth frisk spelar han, backupen har visat klass under säsongen.

Inför kvarten hajpade vi Borna Rendulic, Rodrigo Abols och Robin Kovacs, något som visade sig vara helt rätt. Trion är Örebros chans att skrälla.

Möten under säsongen: ÖHK-VLH 4-3öt, VLH-ÖHK 3-2öt, ÖHK-VLH 6-2, VLH-ÖHK 6-2
Tips: Växjö vinner med 3-1 i matcher.

Vilka går till final?

View Results

Loading ... Loading ...

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN