SHL: Slutspelet skjuts upp – startar 24 mars

0
567
SHL: Slutspelet skjuts upp – startar 24 mars
Foto: Bildbyrån
Slutspelet i SHL skjuts upp, det meddelar SHL i ett pressmeddelande. Först 24 mars kommer det att starta.

Slutspelet skjuts upp till den 24 mars meddelar SHL i ett pressmeddelande. Uppehållet görs till följd av Folkhälsomyndighetens beslut om att stoppa evenemang med över 500 personer.

– Nu när beslutet om att begränsa publika evenemang har tillkommit väljer vi i enighet med samtliga 14 klubbar och i samråd med hockeyförbundet att skjuta på slutspelet för att förhoppningsvis kunna spela med publik framöver, säger Michael Marchal, SHL:s vd.

Bäst av fem

Åttondelsfinalerna spelas 24, 26 och 28 mars och efter det startar kvartsfinalerna. Som ett led i förskjutningen av slutspelet kommer kvartsfinalerna att spelas i bäst av fem istället för bäst av sju.

I pressmeddelandet skriver SHL följande:

Beslutet kring datum och upplägg gäller under rådande omständigheter och kommer utvärderas löpande i enlighet med myndigheternas riktlinjer.
Folkhälsomyndighetens direktiv kring att begränsa allmänna sammankomster med över 500 personer kom under onsdagen. Den sista grundserieomgången, som ska spelas under torsdagen, påverkas därmed och kommer att spelas för tomma läktare som tidigare kommunicerat.

– Ingen önskar tomma läktare men hälsan går alltid först och vi lyssnar och lyder till de direktiv myndigheterna ger, säger Marchal.

Har du köpt biljett till någon av kvällens matcher ska du kontakta arrangerande klubb angående återköp av biljetter.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.