SDHL: Då kan finalspelet starta – måste vara klart innan VM-bubblan

När kan finalspelet starta, det är den stora frågan inom damhockeyn sedan Brynäs drabbats av coronavirus i truppen. Det finns en deadline för sista match med tanke på VM.

Kan finalspelet starta innan det är dags för VM den 6 maj i Kanada? Spelarna som ska vara med i VM ska in i VM-bubblan och karantän från mitten av april. Än så länge är det ingen fara och det ska koras en mästare, skriver Gizela Ahlgren Bloom, sportchef i SDHL i ett mejl till Hockeybladet.

För tidigt

Det är enligt Ahlgren Bloom för tidigt att lägga finalspelet, däremot säger hon att mediciska bedömningar görs löpande och att det tar sju till tio dagar att få bukt på en smittspridning i ett lag.

”Vi väntar först och främst på att se var smittspridningen tar vägen”, skriver hon i mejlet.

Brynäs kommunicerade ut smittspridningen i damtruppen under lördagen, kan därför finalserien tidigast starta på lördag, alternativt tisdag i nästa vecka. Då ska båda lagen dessutom ha testat negativa i minst 48 timmar innan matchstart.

Skulle startat ikväll

Finalspelet mellan Luleå och Brynäs skulle ha startat ikväll och pågått som längst i en vecka, till den 22 mars. Finalen är tänkt att gå i bäst av fem matcher.

”Det var en handfull positiva testsvar i Brynäs trupp, med andra ord tillräckligt för att vi skulle skjuta upp finalspelet.”, skriver Ahlgren Bloom.

Om nu finalspelet måste vara klart i mitten av april, ungefär den 15 april har SDHL fram till och med den 7 april på sig att starta finalserien och då har man ingen marginal kvar till att skjuta upp matcher.

Brynäs har sex till sju potentiella VM-spelare och Luleå har sex poteniella VM-spelare i truppen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN