Younan: ”Vi orkar mer och mer”

Back to back-möte väntar för Rögle BK mot regerande svenska mästarna HV71. Två speciella matcher för Rögles Alexander Younan som har HV71 som moderklubb.

 

Det blir två speciella matcher för Rögles Alexander Younan som har HV71 som moderklubb. Younan lämnade HV71:s organisation för Frölunda HC inför säsongen 15/16. Där blev det spel i J20 laget i 23 matcher och totalt 11 poäng. Senare blev Younan utlånad till klubbar som HC Vita Hästen och IK Oskarshamn innan han till årets säsong skrev på för Rögle BK.

-Det känns bra det ska bli kul och få HV71 på besök. Vi hade en liten sämre match mot dem borta så vi är revanschsugna säger Alexander Younan till Rögle BK.

Börjar sakta växa in i SHL

Halva SHL säsongen är spelad och Alexander börjar sakta växa in i spelet. Och det har börjat bli mycket speltid, nästan 20 minuter per match där han bildar ett stabilt backpar tillsammans med Craig Schira.

-Han är fantastiskt  kul att spela med. Vi kompenserar varandra fantastiskt bra som vem som ska gå och vem som ska vara kvar så det är fantastiskt kul. Och för egen del och det egna spelet känns det bra jag börjar växa in i det mer och mer. Jag vågar mer och kan då pröva på lite olika saker så det känns bra.

Mycket har hänt i Rögle BK

Under de senaste tre veckorna så har det hänt en hel det i Rögle BK. Man tog in HV71:s förra lagkapten Chris Abbott som ny sportchef och brorsan Cam Abbott som ny huvudtränare.

-Det känns betydligt bättre nu . Det har blivit hårdare träningar nu vilket gör att vi orkar mer och det sätter standarden på matcherna också. smådetaljer och spel i powerplay är saker som vi behöver förbättra. i spel fem mot fem vet vi att vi är bra så det gäller att hålla oss borta från utvisningsbåset imorgon så får vi se.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN