Wikman tillbaka i Västerås för tredje gången

För tredje gången den här säsongen väljer Leksand att låna ut William Wikman till Västerås. Detta trots att den unge forwarden visat upp bra spel i SHL.
– Vi ser att han kan ta ytterligare kliv mot att bli en färdig SHL-spelare, säger Fredrik Jax.

William Wikmans säsong har varit lite fram och tillbaka. Ibland har han spelat med Leksands J20-lag, ibland med A-laget och då och då även med Västerås i HockeyAllsvenskan. På sina nio matcher i SHL har Wikman gjort två mål för sitt Leksand.
– William har gjort det jättebra när han varit och spelat med oss, säger Fredrik Jax till Leksands hemsida.

Trots det väljer Leksand att låna ut 19-åringen till Västerås igen. Tidigare under säsongen har Wikman producerat tre poäng på tio matcher i HockeyAllsvenskan.
– En del kanske tycker det är konstigt att låna ut någon som gjort det så pass bra när han fått chansen i SHL. Vi är jättenöjda med den utvecklingen vi har sett hos William och tror att det till viss del beror på den mängd speltid han fått i Västerås. Vi ser att han kan ta ytterligare kliv mot att bli en färdig SHL-spelare genom att spela fler sådana matcher nu under våren, förklarar Jax.

Kan plocka tillbaka honom när som helst

Det är dock ingen längre utlåning det är fråga om. Leksand kan vilken dag som helst kalla hem Wikman igen, vilket Fredrik Jax bekräftar för Leksands hemsida.
– Vi har en god dialog med Andreas Appelgren i Västerås och kan plocka hem Wikman när vi känner att det är läge. I och med att han är en så kallad namngiven junior kan vi även plocka hem honom efter att transferfönstret stänger den femtonde februari.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN