VM 2021: Lettland öppnar för att arrangera tillsammans med Belarus igen

Nu öppnar Lettland för att arrangera VM tillsammans med Belarus igen, detta efter ett videomöte mellan landets premiärminister och IIHF:s president, René Fasel under torsdagen.
”Lettlands regering kommer att respektera IIHF-rådets beslut om VM 2021”, skriver IIHF på sin hemsida.

Idag, torsdag, hade Internationella Ishockeyförbundets, IIHF, president René Fasel ett videomöte med Lettlands premiärminster Krisjanis Karins. Ett mycket lyckat möte enligt IIHF-presidenten.

– Vi hade ett mycket proituvt möte med representanter för Lettlands regering och den lettiska VM-organisationen angående VM 2021. Vi hade äran att ha premiärminister Karins medverkan och värderar hans syn på situtionen kring VM i Minsk och Riga 2021, säger René Fasel till IIHF:s hemsida.

Idrott är inte politik

IIHF vill fortsätta att skilja på idrott och politik och det har de framfört till den lettiska premiärministern och regeringen i landet. Samtidigt skriver IIHF att den lettiska regeringen kommer att respektera IIHF-rådets beslut om VM 2021, som nu ligger ute för utvärdering. En utvärdering som ska vara klar nu i november.

Det är inte bara säkerhetssituationen i Belarus som är ett frågetecken inför nästa års VM. Det handlar också om coronavirusets spridning för alla parter, speciellt nu när stora delar av Europa är inne i en kraftfull andravåg av pandemin.

– Vi är fortfarande inte under press att stressa fram ett beslut gällande turneringen och vi måste analysera utvecklingen i de båda länderna, säger Fasel och fortsätter:

– Det här tar tid och nästa fas är att presentera den särkerhetsanalys som rådet tillsatt för att säkerställa ett säker genomförande av VM 2021.

Nästa vecka kommer Fasel att ha ett möte med Belarus ambassadör i Schweiz.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN